Poziv na prijavu za sudjelovanje na fizičkom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): „Come and See - exchange of good practices as support for internationalisation of institutions and professionalisation of teachers in VET sector“, Prag, Češka, 7.-10.11.2021.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Come and See - exchange of good practices as support for internationalisation of institutions and professionalisation of teachers in VET sector koji će se održati od 07. do 10. studenog 2021. u Pragu u organizaciji češke nacionalne Erasmus+ agencije.

 

Planirano je održavanje aktivnosti uživo u Pragu, no u slučaju promjene epidemiološke situacije moguće je da će se aktivnost održati virtualno.

 

S obzirom na to da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

Ciljana skupina:

Osobe zaposlene u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (ravnatelji, nastavnici, projektni koordinatori, potencijalni prijavitelji, itd.). Iskustvo u provedbi projekata mobilnosti nije nužno. Institucije koje će biti posjećene u sklopu aktivnosti aktivne su u područjima tehnike, obrtništva, IT sektora te multimedije.

 

Tema i cilj:

Cilj je pružiti sudionicima priliku da se okupe i upoznaju sustave strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u različitim zemljama, podijele primjere dobre prakse i eventualno planiraju buduću suradnju. Događaj će ponuditi niz aktivnosti koje omogućuju otvoreni dijalog i izravnu interakciju među sudionicima.

 

Očekivani rezultati seminara:

Sudionici će posjetiti ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje njeguju snažnu suradnju s tržištem rada i poduzećima, naučiti o sustavima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u različitim zemljama, stvoriti mrežu osoblja zaposlenog u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, razmijeniti znanja, dobre prakse i iskustva vezana za različite aspekte strukovnog obrazovanja u sklopu provedbe programa Erasmus+, sudjelovati na aktivnostima sa sudionicima iz drugih europskih zemalja.

 

Broj sudionika:

Na seminaru će sudjelovati oko 20 sudionika iz cijele Europe, a za sudionike iz Hrvatske rezervirano je najviše 1 mjesto (strukovno obrazovanje i osposobljavanje). Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Prijava: Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem Salto platforme na koju je potrebno prethodno se registrirati. (U slučaju poteškoća, upućujemo vas na priručnik za postupak registracije koji se nalazi na Salto platformi.)

 

Krajnji rok za prijavu je 13.09.2021.

 

Troškovi:

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta sudionika u iznosu do 600,00 EUR. Organizator će pokriti troškove smještaja (3 noći), obroka i kulturološkog programa.

 

Napomene:

  • u slučaju održavanja seminara u virtualnom obliku Agencija za mobilnost i programe Europske unije neće sufinancirati troškove sudjelovanja na Aktivnosti za odabrane sudionike, niti će biti sklopljen poseban ugovor sa sudionicima.
  • dolazak sudionika predviđen je 7.11.2021. prije 15h (registracija sudionika 15-16h), a odlazak 10.11.2021. (seminar završava 9.11.2021. u večernjim satima). Obvezno je sudjelovanje na cijelom seminaru,
  • sudionici su dužni pridržavati se svih propisanih COVID mjera tijekom održavanja aktivnosti

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:
Poziv (poveznica na SALTO platformu)

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr.

 

datum otvaranja: 02.09.2021.
datum zatvaranja: 13.09.2021.
otvoren: Ne
datum objave: 02.09.2021.