Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru „Making Adult Education more visible in Erasmus+ programme“, Zagreb, 31. svibnja – 2. lipnja 2017.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva vas da se prijavite za sudjelovanje na kontaktnom seminaru pod nazivom Making Adult Education more visible in Erasmus+ programme koji će se održati od 31. svibnja do 2. lipnja 2017. godine u Zagrebu.

 

Svrha ovog međunarodnog seminara je omogućiti povezivanje organizacija za obrazovanje odraslih koje su usmjerene na podučavanje odraslih polaznika s manje mogućnosti. Seminar će biti prilika za povezivanje organizacija sa sličnim profesionalnim interesima u svrhu sklapanja partnerstava i razvijanja projektnih ideja koje se mogu prijaviti unutar Ključne aktivnosti 1 (KA1) u području obrazovanja odraslih, za projekte mobilnosti osoblja.

 

Na seminaru ćemo:

 

  • predstaviti trenutnu situaciju u području obrazovanja odraslih, s posebnim osvrtom na odrasle polaznike s manje mogućnosti,
  • predstaviti mogućnosti financiranja projekata ustanova za obrazovanje odraslih unutar programa Erasmus+,
  • poraditi na pisanju što kvalitetnije projektne prijave unutar KA1,
  • predstaviti primjere dobre prakse.

 

Budući da je seminar međunarodnog karaktera, radni jezik je engleski. 

 

Cilj nam je okupiti projektne koordinatore i obrazovne stručnjake zainteresirane za sudjelovanje u programu Erasmus+. Pozivamo sve organizacije za obrazovanje odraslih i njihovo osoblje koje bi se željelo usavršavati u inozemstvu putem promatranja rada kolega u srodnim ustanovama (job shadowing) ili ponuditi svoje usluge podučavanja/osposobljavanja (teaching/training assignment) u inozemstvu te na taj način razmijeniti iskustva i znanja o metodama, pedagoškim pristupima, materijalima i alatima kojima se koriste u radu s odraslim polaznicima s manje mogućnosti, osobito sa sljedećim ciljnim skupinama:

 

  • poteškoće u učenju: osobe koje su rano napustile sustav formalnog obrazovanja, nisko kvalificirane odrasle osobe
  • financijske poteškoće: osobe s niskim životnim standardom i niskim primanjima, osobe financijski ovisne o socijalnim službama, osobe u dugovima ili s drugim financijskim poteškoćama
  • kulturološke razlike: imigranti, izbjeglice ili njihovi potomci, pripadnici nacionalnih ili etničkih manjina, osobe s jezičnim i kulturološkim poteškoćama u procesu prilagodbe i društvene inkluzije
  • društvene poteškoće: osobe koje su prekršile zakon.

 

Na seminaru je predviđeno sudjelovanje 40 sudionika iz Europske unije. Ukupno 10 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske, 10 za sudionike iz Slovenije, 5 iz Makedonije i 15 iz ostalih europskih zemalja.

 

Doprinos za sudjelovanje na seminaru iznosi 30,00 EUR po sudioniku. Agencija za mobilnost i programe EU pokriva troškove smještaja za dva noćenja, sve planirane obroke, kulturne aktivnosti i radne materijale. Agencija će također refundirati stvarne putne troškove javnog prijevoza do maksimalnog iznosa od 700,00 HRK (samo u slučaju kada su troškovi puta jednaki i viši od 100,00 HRK po sudioniku). Korištenje automobila bit će odobreno u iznimnim situacijama.

 

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Kriterije po kojima će se vršiti odabir sudionika možete pronaći ovdje.

 

Program seminara nalazi se ovdje.

 

Prije prijave molimo proučite ciljeve i prioritete Ključne aktivnosti 1 (KA1), Projekti mobilnosti osoblja, u području općeg, nestrukovnog obrazovanja odraslih. Detaljnije informacije možete pronaći u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2017. godinu (osobito str. 71-77, 277-278, 298-303) te na prezentaciji održanoj na radionici za pisanje projektnih prijava u prosincu 2016. godine.

 

Krajnji rok za prijavu je 23. ožujka 2017. godine.

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo obratite se na e-mail adresu grundtvig@mobilnost.hr.

 

Veselimo se vašoj prijavi i sudjelovanju!

 

S poštovanjem,

Odjel za obrazovanje odraslih

Agencija za mobilnost i programe EU

 

datum otvaranja: 01.03.2017.
datum zatvaranja: 23.03.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 01.03.2017.