HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): "e-Twinning for Smart Digital Learning", Valletta, Malta, od 11. do 14. studenoga 2019.; rok za prijavu: 25. kolovoza 2019. godine.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): "e-Twinning for Smart Digital Learning", Valletta, Malta, od 11. do 14. studenoga 2019.; rok za prijavu: 25. kolovoza 2019. godine.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru pod nazivom e-Twinning for Smart Digital Learning, koji će se održati u Valletti na Malti 12. i 13. studenoga 2019., u organizaciji malteške nacionalne Erasmus+ agencije. Za dolazak je predviđen 11. studeni, a za odlazak 14. studeni 2019. godine.

 

S obzirom na to da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

U digitalnom dobu učenici imaju nove i drugačije potrebe kada je riječ o učenju. Odgojno-obrazovni djelatnici i drugo školsko osoblje pokušava na te potrebe odgovoriti pametnim učionicama te uporabom pametnih uređaja i tehnologije. Korištenjem mogućnosti koje pruža Virtualna stvarnost, 3D printanje ili, primjerice, Chatbox, nastavnici nastoje učenje učiniti učinkovitijim i fleksibilnijim.

 

Ovim se seminarom želi sagledati ove nove mogućnosti i ispitati kako uspješno kombinirati online učenje i učenje na licu mjesta te kako tehnologija može potaknuti suradnju u realnom vremenu putem eTwinninga i program Erasmus+. Potrebno je istražiti mogućnosti eTwinninga kao sredstva pomoću kojeg se učenicima pruža mogućnost kvalitetnog modernog obrazovanja, a kojim će se postići bolje čitalačke i druge neophodne vještine te ostvariti akademska izvrsnost.  

 

Cilj je ovoga seminara okupiti odgojno-obrazovne djelatnike iz područja općeg obrazovanja iz različitih europskih zemalja, pružajući im priliku za umrežavanje i učenje iz ideja i praksi europskih kolega u vezi eTwinning projekata, kreiranja pametnih učionica i pametnog digitalnog učenja kao i razumijevanje prioriteta programa Erasmus+ u području općeg obrazovanja.

 

Očekivani rezultati seminara: umrežavanje, nova projektna partnerstva, izrada projektnih ideja i projektnih prijedloga za školska partnerstva s naglaskom na uporabi eTwinninga u okviru programa Erasmus + (Ključna aktivnost 2) i temom pametnog digitalnog učenja.   

 

Program događanja započinje 12. studenoga, a završava 13. studenoga. 11. studeni predviđen je za dolazak, a 14. studeni za odlazak sudionika.

 

 

Ciljna skupina

Seminar je namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima koji rade u osnovnim školama, odnosno odgojno-obrazovnim djelatnicima koji rade s djecom starom od 7 do 13 godina. Poželjno je da prijavitelji imaju barem osnovno iskustvo u korištenju eTwinningom, odnosno da su proveli najmanje 1 eTwinning projekt.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 35 sudionika iz cijele Europe, a najviše 1 mjesto rezervirano je za sudionika/cu iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog odabranog sudionika troškove puta u iznosu do 600,00 EUR. Troškove smještaja za tri noćenja u jednokrevetnim sobama s uključenim doručkom, obroka tijekom trajanja seminara, kulturnih događanja i materijala za seminar financirat će organizator (vidjeti Invitation letter).

 

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 25. kolovoza 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

 

datum otvaranja:
datum zatvaranja:
otvoren: Da
datum objave: 21.08.2019.