Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Enhancing Digital Competences in Education and Training, Tallinn, Estonija, 4. - 7.9.2019.; rok za prijavu: 20.5.2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Enhancing Digital Competences in Education and Training, koji će se održati u gradu Tallinnu, u Estoniji,  od 4. do 7. rujna 2019. godine u organizaciji estonske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Digitalne tehnologije ključni su pokretači inovacija, rasta i stvaranja radnih mjesta. Gotovo svi suvremeni poslovi zahtijevaju određenu razinu digitalnih vještina, kao i sudjelovanje u društvu u cjelini. Digitalne su vještine postale jednako važne kao, primjerice, pismenost i računanje. Digitalna kompetencija uključuje pouzdanu i kritičku uporabu tehnologije za rad, slobodno vrijeme i komunikaciju. Biti digitalno kompetentan ne znači tek znati služiti se pametnim telefonom – riječ je o mogućnosti korištenja takvih digitalnih tehnologija na kritičan, suradnički i kreativan način. Jedan od glavnih izazova koji zahtijevaju aktivnosti obrazovnog sektora jest kako pripremiti stanovništvo za stalno unaprjeđivanje digitalnih kompetencija kako bi se prilagodili tehnološki raznolikom okruženju. Transnacionalna suradnja i razmjena inovativnih ideja između europskih obrazovnih institucija putem programa Erasmus + prilika je za rješavanje tih pitanja.

 

Cilj je seminara potencijalnim prijaviteljima u okviru programa Erasmus+ pružiti priliku za pronalazak projektnih partnera zainteresiranih za ostvarivanje strateškog partnerstva (KA2) u području jačanja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i digitalnih vještina i kompetencija. Nadalje, cilj je razmjena dobre prakse u navedenom području, uz naglasak na međusektorsko učenje i povezivanje.

 

Očekivani rezultati seminara: nove, kvalitetne KA2 projektne prijave na sljedećem natječajnom roku Europske komisije (2020. godine) za program Erasmus+.

 

Ciljna skupina

Seminar je otvoren za sudionike iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, (nestrukovnog) obrazovanja odraslih, zatim područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja te područja visokog obrazovanja.

Namijenjen je predstavnicima škola, vrtića, ustanova za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, tvrtki, ustanova za obrazovanje odraslih, visokoškolskih i ostalih ustanova, a koji su zainteresirani za temu seminara i razvijanje KA2 projekata u okviru Erasmus+ programa.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 70 sudionika iz cijele Europe, a najviše 4 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske, i to 1 sudionik za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, 1 sudionik za područje (nestrukovnog) obrazovanja odraslih, 1 sudionik za područje odgoja i općeg obrazovanja te 1 sudionik za područje visokog obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 400,00 EUR. 

Za sve sudionike iz Hrvatske troškovi puta su u potpunosti financirani od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije do prethodno navedenog iznosa (ova aktivnosti financira se iz proračuna za 2019. godinu u sklopu kojega je ukinuto pravilo o nužnosti sufinanciranja putnih troškova).

Agencija će također snositi troškove kotizacije u iznosu od 750,00 EUR po osobi. Troškovi kotizacije uključuju smještaj (3 noćenja) u jednokrevetnim sobama, prehranu, troškove održavanja seminara i kulturnih aktivnosti.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 20. svibnja 2019. godine

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

datum otvaranja: 10.05.2019.
datum zatvaranja: 20.05.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 10.05.2019.