Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Innovate your teaching through methods like gamification, e-learning, Design Thinking, Project Based Learning, use of new technologies in higher education, Łódź, Poljska, 26. – 28. rujna 2018., rok za prijavu: 15. srpnja 2018.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Innovate your teaching through methods like gamification, e-learning, Design Thinking, Project Based Learning, use of new technologies in higher education koji će se održati u poljskom gradu Łódźu od 26. do 28. rujna 2018. u organizaciji poljske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

U području visokog obrazovanja pojavila se snažna potreba za razmjenom dobrih praksi i iskustava u osmišljavanju i provedbi inovativnih metoda i pristupa podučavanja kao što su design thinking, project-based learning, gamification, korištenje modernih IKT tehnologija i sl. Seminar će pružiti mogućnost suradničkog učenja (peer learning) stvaranjem sinergija među različitim Erasmus+ projektima. Očekivani su rezultati osvještavanje o dostupnim inovativnim metodama i pristupima u podučavanju te razvoj novih projektnih ideja i traženje novih potencijalnih projektnih partnera.

 

Ciljana skupina

Ciljana skupina seminara su korisnici tekućih i završenih Erasmus+ strateških partnerstava u području visokog obrazovanja (natječaji 2014., 2015., 2016. i 2017.) koji se bave inovativnim metodama podučavanja kao što su gamification, e-learning, design thinking, project based learning, upotreba novih tehnologija u području visokog obrazovanja. Također, očekuje se aktivno sudjelovanje sudionika na način da izabrani sudionik predstavi svoj projekt.

 

Broj sudionika

Na seminaru će biti oko 50 sudionika iz cijele Europe, a jedno mjesto rezervirano je za sudionika iz Hrvatske (za područje visokog obrazovanja).

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će troškove puta sudionika u iznosu do 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK, pri čemu doprinos troškovima ne smije potjecati iz sredstava Europske unije. Smještaj (3 noćenja, od srijede do subote), troškove obroka i materijala za seminar financirat će organizator.

 

Seminar će se održati u gradu Łódźu koji se nalazi oko 130 km od Varšave (oko 1,5 vožnje vlakom iz Varšave). Putovanje je moguće organizirati i preko manje zračne luke smještene u samom gradu Łódźu. Program započinje 26. rujna 2018. u poslijepodnevnim satima kada će sudionicima biti ponuđen kulturni program te potom aktivnosti namijenjene upoznavanju sudionika. 27. rujna zamišljen je kao kombinacija plenarnih sesija i radionica te posjet jednom poljskom visokom učilištu. Posljednji dan, 28. rujna, također će se nastaviti plenarne sesije i radionice, a seminar će završiti u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar jest 15. srpnja 2018.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo vas da se obratite na adresu elektroničke pošte erasmus@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 04.07.2018.
datum zatvaranja: 15.07.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 04.07.2018.