HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na TCA kontaktnom seminaru: "Active citizenship in Adult Education", Alden Biesen, Belgija, 27. - 30.11.2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na TCA kontaktnom seminaru: "Active citizenship in Adult Education", Alden Biesen, Belgija, 27. - 30.11.2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru pod nazivom Active citizenship in Adult Education, koji će se održati u gradu Alden Biesen, u Belgiji, 27. - 30.11.2019. godine u organizaciji belgijske nacionalne Erasmus+ agencije (Flandrija).

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

Teme i ciljevi koji će biti predstavljeni tijekom kontaktnog seminara su sljedeći:

  1. Razvoj visokokvalitetnih KA2 projekata u području obrazovanja odraslih, razmjena dobrih praksi i ideja za razvoj i pripremu novih Erasmus+ KA2 projekata u obrazovanju odraslih, vezanih uz temu seminara. Mogućnost i za razvoj Erasmus+ KA1 projekata.
  2. Razvoj interkulturalnih kompetencija odraslih polaznika, kao i njihovog društvenog i građanskog angažmana putem neformalnog i informalnog učenja.
  3. Podizanje svijesti građana o zajedničkim europskim vrijednostima te principa jedinstva i različitosti.

 

Očekivani rezultati kontaktnoga seminara: poticanje europske suradnje među organizacijama u obrazovanju odraslih, s naglaskom na Ključnu aktivnost 2 programa Erasmus+.

 

Registracija sudionika događanja započinje 27. studenoga u poslijepodnevnim satima, dok je posljednji dan, 30. listopada, predviđen za odlaske.

 

Ciljana skupina

Kontaktni seminar otvoren je za predstavnike iz područja (nestrukovnog) obrazovanja odraslih. Namijenjen je organizacijama koje se u svojem svakodnevnom radu bave poboljšanjem građanskih kompetencija odraslih polaznika u neformalnom i informalnom obrazovanju odraslih. Sudjelujuće organizacije bi trebale imati kapaciteta za provođenje KA2 projekta u obrazovanju odraslih.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 50 sudionika iz cijele Europe, a dva mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske, i to za područje obrazovanja odraslih. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe EU  sufinancirat će troškove puta u iznosu do 400,00 EUR. Belgijska nacionalna agencija (Flandrija) pokrit će troškove kotizacije, smještaja, društvenog programa te prijevoza od mjesta događanja do zračne luke u Briselu na dan završetka seminara.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na kontaktni seminar je produljen na 17. listopada 2019. godine

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte grundtvig@mobilnost.hr.

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 17.10.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 04.10.2019.