Poziv na prijavu za sudjelovanje na virtualnom (online) kontaktnom seminaru za škole u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): „Green Erasmus, green mobility, green schools“, 10. – 11. ožujka 2021.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na virtualnom kontaktnom seminaru pod nazivom „Green Erasmus, green mobility, green schools“, koji će se održati od 10. do 11. ožujka 2021. u organizaciji njemačke nacionalne Erasmus+ agencije.

Nastavno na trenutačnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom COVID-19, seminar će se održati virtualno. Vrijeme održavanja seminara je 10. ožujka od 14 do 17 sati i 11. ožujka od 9 do 15 sati. Svi polaznici seminara trebaju biti registrirani na platformu eTwinning prije početka održavanja seminara. Detaljne informacije o platformi putem koje će se seminar održati bit će poznate naknadno.

 

S obzirom na to da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Teme i ciljevi kontaktnog seminara su sljedeći:

 • upoznavanje s novim mogućnostima financiranja u okviru programa Erasmus+ u području odgoja i općeg obrazovanja (naglasak na Ključnoj aktivnosti 1: mobilnost učenika i usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika);
 • razmjena prekograničnih iskustava o okolišnim pitanjima i klimatskim promjenama;
 • upoznavanje s primjerima dobre prakse „zelenih“ Erasmus+ projekata i učenje o konceptima kombiniranog (''blended'') učenja u okviru programa Erasmus;
 • upoznavanje s platformom eTwinning te mogućnostima digitalne suradnje koju ona pruža;
 • pronalaženje potencijalnih projektnih partnera iz cijele Europe;
 • upoznavanje s postupkom prijave za projekt; približavanje programa Erasmus+ novim korisnicima koji nemaju iskustvo sudjelovanja u Programu.

 

Očekivani rezultati seminara su sljedeći:

 • sudionici će naučiti kako se prijaviti za projekt mobilnosti u okviru Ključne aktivnosti 1 u okviru novog programa Erasmus+;
 • sudionici će naučiti kako pokrenuti projekt na platformi eTwinning;
 • sudionici će se povezati s učiteljima iz drugih programskih zemalja koji imaju slične interese u pogledu „zelenih“ inicijativa te s kojima bi mogli pokrenuti zajednički projekt;
 • sudionici će se upoznati s primjerima dobre prakse, a kako bi otkrili što čini projekt kvalitetnim (koncepti za mobilnost učenja i kombiniranu mobilnost, tematski projekti suradnje);
 • konkretni rezultati seminara odrazit će se u vidu uspješnih projektnih prijava u okviru programa Erasmus + na natječajnoj godini 2021. te novih prijavljenih Erasmus + i eTwinning projekata.

 

Ciljana skupina

Kontaktni seminar prvenstveno je namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola u području odgoja i općeg obrazovanja (koji rade i predaju učenicima u dobi od 10 godine i više). Sudionici bi trebali biti motivirani za sudjelovanje u Programu u 2021. godini (u svojstvu podnositelja projektnih prijedloga ili partnera u projektu).

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 60 sudionika iz cijele Europe, a najviše 4 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Nije primjenjivo.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na kontaktni seminar je 9. veljače 2021.g.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

datum otvaranja: 26.01.2021.
datum zatvaranja: 09.02.2021.
otvoren: Ne
datum objave: 26.01.2021.