Profesionalno usmjeravanje – dvodnevni seminar za pedagoge u osnovnim školama, ožujak 2016.

Sudionici: Pedagozi u osnovnim školama

 

Vrijeme održavanja: 

 

 • četvrtak, 3. ožujka 2016. u 13h (online predavanje -  webinar);
 • utorak i srijeda, 8.-9. ožujka 2016. od 9 do 17h (seminar)

 

Mjesto održavanja: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Dvorana Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb

 

Predavačice: prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović (Institut za društvena istraživanja), prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Mateja Tolj (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri - Hrvatski zavod za zapošljavanje) i Terezija Horvat (Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb)

 

Organizator: Euroguidance centar Hrvatska, koji je dio Euroguidance europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju. Euroguidance Hrvatska djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te promiče europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja i mobilnost u svrhu učenja.

 

Ciljevi: Svrha seminara je produbiti znanje pedagoga u osnovnim školama za pružanje podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti. U okviru seminara demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Iskustveno učenje bit će prilagođeno različitim dobnim skupinama i nastavnim okruženjima. Neki od ciljeva seminara su:

 

 • upoznavanje s mogućnostima koje se nude putem europskih inicijativa i programa Euroguidance i eTwinning
 • priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja
 • razumijevanje uloge pedagoga u procesu profesionalnog usmjeravanja
 • uvođenje tema vezanih uz odabir obrazovanja/zanimanja u redovnu nastavu
 • uvođenje tema vezanih uz tržište rada u redovnu nastavu
 • osposobljavanje pedagoga za donošenje odluka vezanih uz razvitak karijere
 • razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja

 

Metode i oblici rada:  Seminar sastoji se od dvije zasebne cjeline:

 

 • Online predavanje (webinar) 3. ožujka 2016.
 • Dvodnevna radionica 8.-9. ožujka 2016.

 

Radionica uključuje plenarna predavanja i rad u manjim grupama te identifikaciju potencijalnih zainteresiranih stručnih suradnika za sudjelovanje u izradi e-Priručnika na način da znanje stečeno na seminaru integriraju u praksu.

 

Program događanja: Program događanja potražite ovdje.

 

Rezultat: Sastavni dio provedbe Seminara uključuje naknadnu izradu e-Priručnika kako bi i sudionici koji nisu ili neće imati priliku osobno sudjelovati na seminaru dobili konkretne informacije, smjernice, ideje i savjete koje mogu koristiti u provedbi profesionalnog usmjeravanja učenika. Tijekom seminara identificirat će se zainteresirani sudionici (5-7 stručnih suradnika) za sudjelovanje u izradi e-Priručnika na način da će znanje stečeno na seminaru integrirati u praksu, a rezultati takvih integriranih znanja bit će pretočeni u e-Priručnik.

 

Napomena: Po završetku seminara sudionicima će biti uručena potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti (odslušan webinar i sudjelovanje na oba dana radionica). Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauza za kavu.

 

Prijava: Isključivo putem aplikacije www.ettaedu.eu dostupne na stranicama AZOO-a. Rok za prijavu je 1. ožujka 2016. Napominjemo da je broj sudionika ograničen na 50, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane 2. ožujka 2016.

 

Kontakt:

Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU

Telefon: 01/ 5497 898

e-pošta: euroguidance@mobilnost.hr

 

Fotografije: Fotografije sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

Materijali: Materijali sa seminara dostupni su ovdje.

 

datum otvaranja: 26.02.2016.
datum zatvaranja: 01.03.2016.
otvoren: Ne
datum objave: 26.02.2016.