8. Info dan mreža i inicijativa posvećen kvalitetnom profesionalnom usmjeravanju

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira osmi Info dan mreža i inicijativa „Kvalitetno profesionalno usmjeravanje i savjetovanje - Put ka uspješnoj karijeri“, koji će se 18. listopada 2021. održati u virtualnom formatu. Na Info danu će biti predstavljene mreže i inicijative programa Erasmus+ za čiju je provedbu nadležna Agencija za mobilnost i programe EU: Euroguidance, europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju; Eurodesk, info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade; Europass, online alat za predstavljanje vještina i planiranje učenja ili karijere u Europi; eTwinning, portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole; Eurydice, europska mreža namijenjena razmjeni i pružanju relevantnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 38 europskih zemalja, Youthpass, alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+, Radna skupina za strukovno obrazovanje te Europska nagrada za inovativno poučavanje – EITA, kojom se nagrađuju izvrsne i inovativne nastavne prakse provedene u sklopu Erasmus+ projekata.

 

Vizual za Info dan mreža i inicijativa 2021

 

Središnja tema ovogodišnjeg Info dana je profesionalno usmjeravanje budući da Euroguidance centar Hrvatska ove godine ponosno slavi 10 godina djelovanja u Hrvatskoj. Sudjelovat će praktičari iz područja profesionalnog usmjeravanja – stručni suradnici psiholozi i pedagozi osnovnih i srednjih škola, nastavnici koji provode profesionalno usmjeravanje te predstavnici relevantnih institucija u području obrazovanja i osposobljavanja. 

 

Sudionici će imati priliku saznati kako je tekao raznolik karijerni put našeg poznatog redatelja, DJ-a, glumca i kvizoljupca, Marija Kovača. Bit će predstavljene nagrađene inovativne nastavne prakse i načini rada s djecom provedeni u sklopu Erasmus+ projekata. Tri hrvatske škole i jedan dječji vrtić dobitnici su Europske nagrade za inovativno poučavanje EITA2021 koja se dodjeljuje od ove godine. Nadalje, kroz šest Café sesija upoznat ćemo se s inovativnim radom kolega u sklopu mreža i inicijativa. Za kraj, predviđen je kratki kviz znanja prepun školskih tema pod vodstvom Marija Kovača, a onim najboljima pripast će i simbolične nagrade. 

 

Prijava na događanje odvija se isključivo putem sljedećeg prijavnog obrasca, a rok za prijavu je četvrtak, 14. listopada 2021.  

 

Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane sudionicima 15. listopada 2021.  

 

Program i ostali detalji o info danu nalaze se na mrežnoj stranici događanja, a kako je bilo na jednom od događnja prethodnih godina, pogledajte na sljedećoj poveznici. 

datum objave: 13.10.2021.