HOME / Novosti /
Brošura o hrvatskim uspješnicama sudjelovanja u programu Obzor 2020.

Brošura o hrvatskim uspješnicama sudjelovanja u programu Obzor 2020.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja brošuru na engleskom jeziku Horizon 2020 Success Stories in Croatia. Riječ je o publikaciji u kojoj su prikazani podaci o sudjelovanju hrvatskih organizacija u najvećem programu Europske unije za financiranje istraživanja i inovacija Obzor 2020., centraliziranom programu kojim upravljaju nadležna tijela Europske komisije za razdoblje od 2014. do 2020. godine. U brošuri su prikazani rezultati sudjelovanja hrvatskih institucija od početka provedbe programa 2014. godine do 1. lipnja 2018. godine.

 

Hrvatski znanstvenici, istraživači, mala i srednja poduzeća, agencije, gradovi, udruge i ostale organizacije i pojedinci pokazali su sposobnost ostvarivanja izvrsnih rezultata kao koordinatori i kao partneri u najprestižnijem i najzahtjevnijem programu EU za financiranje inovativnih projekata sudjelovanjem u 285 projekata ukupno financiranih u iznosu većem od 56 milijuna eura.

 

Svrha je ove brošure upoznati stručnu i širu javnost s njihovim nastojanjima da se pomoću ovih projekata ostvaruju konkretni učinci na rast, konkurentnost i održivost te shvaćanje Obzora 2020. kao prilike za daljnje produbljivanje našeg angažmana u zajedničkim europskim i međunarodnim istraživanjima i inovacijama.

 

Glavni i zbirni izvori podataka u ovoj publikaciji prikupljeni su iz baze podataka Europske komisije o podnositeljima zahtjeva i temelje se na potpisanim sporazumima o dodjeli bespovratnih sredstava koji se odnose na pozive za financiranje zaključno s 1. lipnja 2018. godine.

 

Uz zahvalu na odličnoj suradnji i doprinosu u izradi ove publikacije svim predstavnicima institucija iz javnog, znanstvenog i poslovnog sektora, bez čije pomoći ne bi bilo moguće ostvariti cjelovit prikaz sudjelovanja, nadamo se da će ove uspješnice poslužiti kao inspiracija za pripremu novih uspješnih projekata prijavitelja s područja Republike Hrvatske.

 

Elektronička verzija brošure dostupna je na poveznici http://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/brosura-horizon-2020-success-stories-in-croatia

 

Dodatne informacije: www.obzor2020.hr

 

datum objave: 15.03.2019.