Čestitamo hrvatskim dobitnicima potpora za aktivnosti Jean Monnet

Na ovogodišnjem pozivu za aktivnosti Jean Monnet zaprimljene su 1463 prijave, a financijske potpore dobilo je njih 360, među kojima su i tri hrvatska sveučilišta i jedan institut.

Ilustracija za aktivnosti Jean Monnet

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i osječki Pravni fakultet (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku) dobili su sredstva za module (kolegiji) o različitim aspektima Europske unije. Sveučilište u Splitu, zahvaljujući europskoj potpori, pokrenut će katedru za europske poslovne i financijsko-pravne studije.

Institut za razvoj i međunarodne odnose dobio je sredstva za provođenje projekta na temu politika Europske unije i platformizacije kulturnog te audiovizualnog sektora.

Također, Institut za razvoj i međunarodne odnose s još 16 europskih partnera aktivno će sudjelovati i u provođenju projekta na temu europeizacije zapadnog Balkana.

U svojstvu partnera zagrebački Fakultet političkih znanosti dobio je sredstva za sudjelovanje u Jean Monnet mreži pod nazivom Debating Europe s partnerskim institucijama iz Njemačke, Danske, Francuske i Slovenije. Mrežama Jean Monnet nastoji se potaknuti aktivno EU građanstvo i dijalog donositelja odluka s akademskog zajednicom radi unapređenja donošenja javnih politika EU-a. Osim toga, mreže pridonose prikupljanju informacija, razmjeni prakse, izgradnji znanja i promicanju postupka europskih integracija u svijetu.

Kao dio programa Erasmus+ aktivnosti Jean Monnet posvećene su promicanju izvrsnosti u području studija o Europskoj uniji u okviru visokog obrazovanja diljem svijeta. Naglasak je na proučavanju i istraživanjima europskih integracija i tumačenju položaja Europe u globaliziranom svijetu. Više informacija potražite na stranicama Europske komisije.

datum objave: 02.09.2020.