Erasmus dani 2021 – primjeri događaja i kako se uključiti?

#ErasmusDays 2021 održat će se 14., 15. i 16. listopada diljem Europe i šire. Ovaj međunarodni trodnevni događaj održava se 5. godinu zaredom kako bi se  građane upoznalo s europskim vrijednostima, prednostima mobilnosti i rezultatima projekata Erasmus+. Prošle je godine tijekom Dana Erasmusa organizirano 5024 događaja u 83 zemlje, a u Hrvatskoj rekordnih 105!

 

Korisnike programa Erasmus+ pozivamo da se i ove godine uključe u obilježavanje Dana Erasmusa te da zajedno proslavimo pozitivne učinke jednog od najuspješnijih programa Europske unije. Uključiti se možete organizacijom događanja tijekom tri dana – 14., 15. i 16. listopada u fizičkom obliku kada god je to moguće ili online. Teme ovogodišnjih Dana Erasmusa su društvena uključenost, digitalna transformacija, održivi razvoj i sudjelovanje u demokratskom životu.

 

PRIMJERI VIRTUALNIH DOGAĐAJA

Sve vrste događanja su moguće i dopuštene. Za primjer, prethodnih godina su organizirani događaji uključivali seminare, sastanke partnera, izložbe fotografija, koncerte, flashmobove, parade, plesne ili radijske emisije, konferencije… Društvene mreže mogu poslužiti kao kanal za objavu i emitiranje uživo događanja te kao kanal za promociju. Uz objave je potrebno koristiti hešteg #erasmusdays. Takve objave na Facebooku i Instagramu pojavit će se na početnoj stranici platforme www.erasmusdays.eu tijekom trajanja Erasmus dana. Putem društvenih mreža bivši erasmusovci mogu podijeliti svoja iskustva te je također moguće organizirati natječaje i razne izazove.

 

Primjeri još nekih online događanja ili aktivnosti:

  • Online izložbe
  • Online ankete
  • Webinari
  • Online turniri
  • Hackathoni
  • Kvizovi
  • Podcastovi


Događaje je potrebno registrirati na službenoj mrežnoj stranici erasmusdays.eu nakon čega će biti prikazani na pretraživoj međunarodnoj karti događanja.

 

Dostupni su vizuali na hrvatskom jeziku koje možete koristiti u promociji događanja, a prilikom objava na društvenim mrežama ne zaboravite koristiti #erasmusdays.

 

Kontakt za pomoć i podršku organizatorima događanja: pr@mobilnost.hr.

 

Proslavimo zajedno uspjeh Erasmusa!

 

Erasmus days vizual

datum objave: 24.08.2021.