Euroguidance centar Hrvatska slavi 10. godišnjicu!

Euroguidance centar Hrvatska, koji djeluje u sklopu Agencije za mobilnost i programe EU, ponosno slavi 10 godina djelovanja u Hrvatskoj! Namijenjen je svima koji provode profesionalno usmjeravanje i karijerno savjetovanje u osnovnoj ili srednjoj školi, na visokom učilištu ili u području zapošljavanja. Euroguidance Hrvatska dio je europske mreže nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju. Zajedno s kolegama iz drugih europskih zemalja dijelimo znanja, organiziramo mobilnosti, razmjenjujemo ideje i inovativne pristupe profesionalnom usmjeravanju i karijernom savjetovanju. Dobre prakse iz drugih zemalja donosimo hrvatskim praktičarima, ali jednako tako naše uspjehe promoviramo u Europi.

 

Tijekom 10 godina djelovanja organizirali smo i održali brojna događanja na temu profesionalnog usmjeravanja na kojima smo ugostili uglavnom karijerne savjetnike, pedagoge, psihologe iz različitih obrazovnih i drugih područja. Povezali smo ih s vrhunskim stručnjacima i predavačima, ali i s kolegama iz drugih dijelova Hrvatske i Europe. Osim seminara i webinara, organizirali smo i brojne radionice. Početkom 2020. godine bili smo domaćin međunarodnog sastanka Euroguidance mreže u Dubrovniku na kojem se okupilo 40 predstavnika Euroguidance centara iz zemalja članica EU. Informiranje korisnika provodimo i na druge načine - redovito objavljujemo newsletter, organiziramo info dane, kao i druge edukativne i informativne materijale.

 

"Imajući u vidu važnu ulogu koju školski savjetnici u suradnji s nastavnicima imaju u profesionalnom usmjeravanju učenika, odn. u pružanju podrške učenicima pri donošenju informirane odluke o izboru zanimanja ili daljnjeg školovanja te pri razvoju vještina i radnih navika važnih za buduću karijeru i cjeloživotnu zapošljivost, Euroguidance centar je u posljednjih 10 godina bio itekako aktivan. Za savjetnike organiziramo edukacije, studijske posjete europskim zemljama, povezujemo ih s kolegama u Hrvatskoj i Europi, radimo na publikacijama i istraživanjima. U ponedjeljak, 18. listopada 2021. organiziramo još jedan Info dan mreža i inicijativa suradnji s kolegama, prijateljima i srodnim inicijativama iz Agencije za mobilnost i programe EU. Posebno se veselimo predstavljanju dobrih praksi, dobitnicima Europske nagrade za inovativno poučavanje i intervjuu naše fantastične Maje Parmač Kovačić s Marijem Kovačem, svestranim „renesansnim“ čovjekom, koji će nam pričati o svojem karijernom putu i brojnim zanimanjima kojima se bavi i koja ga usrećuju", poručila je koordinatorica Euroguidance centra Hrvatska Mia Trcol.

 

Želimo vam puno inspiracije u daljnjem radu i puno zajedničkih druženja i u idućim godinama!

 

Euroguidance centar Hrvatska slavi 10. godišnjicu! - Slika 1

datum objave: 14.10.2021.