HOME / Novosti /
Europska komisija pokrenula pilot-istraživanje Eurograduate

Europska komisija pokrenula pilot-istraživanje Eurograduate

Nakon više od tri desetljeća suradnje institucija visokog obrazovanju u sklopu programa Erasmusa i Bolonjskog procesa Europska komisija je pokrenula pilot-istraživanje Eurograduate čija je svrha prikupljanje relevantnih podataka o studentskom iskustvu diplomanada, njihovom prelasku na tržište rada, mobilnosti kroz Europu te njihovoj cjelokupnoj društvenoj ulozi. 

 

Podaci koji će se prikupiti ovim istraživanjem omogućit će komparativnu analizu rezultata završetka preddiplomskog ili diplomskog studija na europskoj razini. Također, pomoći će u razumijevanju interakcije između obrazovanja i zapošljavanja kako bi se osigurala što viša kvaliteta visokog obrazovanja koja se nudi studentima diljem Europe.

 

Istraživanje će obuhvatiti sve one koji su diplomirali na preddiplomskom i/ili diplomskom studiju u 2013. ili 2017. godini u sljedećim državama: Austrija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Grčka, Litva, Malta i Norveška. Organizator svim ispitanicima šalje pozivnicu poštom  ili e-mailom, a istraživanje će trajati do kraja godine.

Na stranici http://www.eurograduate.eu/ dostupne su detaljnije informacije.

 

datum objave: 07.12.2018.