Francuski državni tajnik za EU susreo se u Zagrebu s volonterima Europskih snaga solidarnosti

Prilikom posjeta Hrvatskoj francuski državni tajnik za EU poslove, Clément Beaune susreo se s mladim volonterima programa Europske snage solidarnosti u prostorijama Veleposlanstva Republike Francuske u Zagrebu 22. srpnja. Francuski volonteri su - uz španjolske i talijanske - najbrojniji strani volonteri u Hrvatskoj, a uz njih su na sastanku bili volonteri iz Rusije, Bosne i Hrecegovine, Turske, Poljske, Sjeverne Makedonije, Ukrajine te Armenije.

 

Francuski državni tajnik za EU susreo se u Zagrebu s volonterima Europskih snaga solidarnosti - Slika 1

 

Susretu u francuskom veleposlanstvu nazočila je i ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) mr.sc. Antonija Gladović, budući da je AMPEU nadležna za provođenje programa Europske snage solidarnosti u Hrvatskoj.

 

„Agencija za mobilnost i programe EU, program Europskih snaga solidarnosti provodi od njegova pokretanja 2018. godine te je postignut izvrstan rast u prve tri godine. Početkom 2021. godine započelo je novo sedmogodišnje razdoblje ovog programa koji daje priliku mladim ljudima sudjelovati u projektima koji su od važnosti za lokalnu zajednicu, bilo u inozemstvu ili svojoj zemlji budući da je volontiranje iznimno važan čin solidarnosti koji  povezuje ljude u smjeru izgradnje inkluzivnijeg društva. Pomažući drugima, volonteri uživaju u osnažujućem iskustvu te razvijaju svoje vještine i kompetencije“, istaknula je u svom uvodnom govoru mr.sc. Antonija Gladović.

 

Sastanak s volonterima u Veleposlanstvu Republike Francuske

 

Uz simbolične darove zahvalila je volonterima iz svih zemalja koji su uložili svoj trud i vrijeme te time donijeli pozitivne promjene lokalnim zajednicama u Hrvatskoj. Također je izrazila vjerovanje da će program Europskih snaga solidarnosti i dalje razvijati vrijedne odnose između Francuske i Hrvatske kao i brojnih drugih država koje sudjeluju u ovom programu. 

 

Na susretu s francuskim državnim tajnikom bili su volonteri angažirani na projektima u šest hrvatskih udruga: Ocean znanja, Romsko nacionalno vijeće, Udruga O.A.ZA, Centar Krugovi, Hrvatska škola Outward Bound i Bez granica.

              Francuski državni tajnik za EU susreo se u Zagrebu s volonterima Europskih snaga solidarnosti - Slika 3

datum objave: 22.07.2021.