HOME / Novosti /
Info dan i radionica o programu Erasmus+: Sport

Info dan i radionica o programu Erasmus+: Sport

 

Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom organizira Informativni dan o programu Erasmus+: Sport te besplatnu jednodnevnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport.

 

Informativni dan i radionica za potencijalne prijavitelje projekta Erasmus+: Sport održat će se 11. veljače 2019. godine u Zagrebu, hotel Academia, Tkalčićeva 88.

 

Svrha je Informativnog dana podizanje svijesti o mogućnostima koje pruža program Erasmus+: Sport kako bi se potaknuli relevantni dionici na korištenje EU potpora za razvoj sporta. Od 10 do 12 sati sudionici će se upoznati s pravilima za podnošenje prijedloga kako bi potencijalni prijavitelji bolje razumjeli mogućnosti koje pruža program. Održat će se i panel-diskusija s voditeljima projekata kroz koju će potencijalni prijavitelji steći bolji uvid u pripremu i provedbu projekata.

 

Na informativnom danu mogu sudjelovati predstavnici udruga iz sustava sporta i drugih prihvatljivih prijavitelja, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne javne odgojno-obrazovne ustanove. Broj sudionika na informativnom danu ograničen je na 100.

 

Stručna radionica za osmišljavanje i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport održat će se nakon završetka Info dana također u hotelu Academia, Tkalčićeva 88, od 13 do 18 sati. Za sudionike radionice obvezan je dolazak na Informativni dan. Prije početka radionice predviđen je ručak za sudionike radionice s početkom u 12 sati.

 

Radionica će omogućiti sudionicima stjecanje primjenjivih znanja. U prvom dijelu imat će priliku naučiti kako registrirati sportsku udrugu na portalu Europske komisije, gdje pronaći i kako pripremiti odgovarajuće obrasce te gdje se nalazi vodič za prijavitelje i ostala dokumentacija. Svi sudionici imat će mogućnost odmah i registrirati sportsku udrugu. U drugom dijelu radionice održat će se praktične vježbe iz izrade projektnog prijedloga, stoga se sudionicima preporuča ponijeti sa sobom prijenosno računalo.

 

Sudjelovanje na radionici moguće je isključivo putem prijave za predstavnike sportskih udruga, uključujući i volontere sportskih udruga, koji prijave moraju poslati u ime organizacije. Samo jedan predstavnik iz svake organizacije može sudjelovati na radionici. Prijave su zatvorene nakon popunjenih 35 mjesta.

 

Prijave za sudjelovanje na Info danu su još otvorene i nalaze se na poveznici:

https://goo.gl/forms/j5UfwKi4ACltYVHW2

 

Napomene:

Očekujemo sudionike koji već razmatraju prijavljivanje na natječaje za Erasums+: Sport program kako bismo im pomogli u detaljnoj razradi njihovih projektnih ideja.

 

Molimo sudionike radionice da prije dolaska pročitaju opće informacije o projektu koje se nalaze na linku.

datum objave: 08.02.2019.