HOME / Novosti /
Info dan mreža i inicijativa: Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET, Eurydice i Youthpass

Info dan mreža i inicijativa: Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET, Eurydice i Youthpass

30. rujna 2019. | Zagrebački inovacijski centar - ZICER | Avenija Dubrovnik 15, Zagreb

Prijave: ponedjeljak, 10. rujna 2019. – ponedjeljak, 23. rujna 2019.

Potvrda o prijavi: 24. rujna 2019.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira 6. godišnji Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET, Eurydice i Youthpass, koji će se održati u ponedjeljak, 30. rujna 2019. u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER, na adresi Avenija Dubrovnik 15, Zagreb

 

U okviru Info dana predstavit će se sedam inicijativa koje djeluju u sklopu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a u svojim se aktivnostima dotiču teme profesionalnog usmjeravanja – Euroguidance, europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju; Eurodesk, info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade; Europass, portfelj od pet dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na jasan način koji je ujednačen u cijeloj Europi; eTwinning, portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole; ECVET, Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, Eurydice, europska mreža namijenjena razmjeni i pružanju relevantnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 38 europskih zemalja te Youthpass, alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+.

 

S ciljem ukazivanja na važnost profesionalnog usmjeravanja, Info dan će okupiti predstavnike EU mreža i inicijativa, kao i praktičare iz područja profesionalnog usmjeravanja – psihologe i pedagoge osnovnih i srednjih škola – te predstavnike relevantnih institucija u području obrazovanja i osposobljavanja.

 

Cilj ovogodišnjeg Info dana je razvijanje svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja kao ključne komponente modernih obrazovnih sustava s posebnim naglaskom na važnosti pripreme učenika za usvajanje vještina budućnosti.

 

Sudionici Info dana imat će priliku čuti mišljenja stručnjaka u zanimljivoj panel raspravi, saznati više o uslugama mreža i inicijativa programa Erasmus+ kroz prezentacije, zanimljivu ponudu na info štandovima te sudjelovati u raspravi na World Caféu s naglaskom na uslugama mreža i inicijativa povezanih sa usvajanjem vještina budućnosti.

 

Prijava se odvija isključivo putem sljedećeg prijavnog obrasca. Rok za prijavu je od ponedjeljka, 9. rujna 2019. do ponedjeljka, 23. rujna 2019. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane sudionicima 24. rujna 2019. Za sudjelovanje na događanju nije predviđena kotizacija.

 

Nacrt programa događanja možete preuzeti ovdje, a kako nam je bilo prošle godine pogledajte na sljedećoj poveznici.

 

Radujemo se vašim prijavama i vidimo se u ZICER-u! 

 

Kontakt:

 

Mia Trcol

tel  +385 (0)1 5497 898

fax +385 (0)1 5005 699

euroguidance@mobilnost.hr

datum objave: 10.09.2019.