Info dan mreža i inicijativa: Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET, Youthpass

26. rujna 2018. | HUB385 | Petračićeva 4, Zagreb

Prijave: utorak, 11. rujna 2018. – srijeda, 19. rujna 2018.

Potvrda o prijavi: 20. rujna 2018.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira 5. godišnji Info dan mreža i inicijativa - Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET i Youthpass, koji će se održati u srijedu, 26. rujna 2018. u prostoru HUB385

 

U okviru Info dana predstavit će se šest inicijativa koje djeluju u sklopu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a u svojim se aktivnostima dotiču teme profesionalnog usmjeravanja – Euroguidance, europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju; Eurodesk, info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade; Europass, portfelj od pet dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na jasan način koji je ujednačen u cijeloj Europi; eTwinning, portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole; ECVET, Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te Youthpass, alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+.

 

S ciljem ukazivanja na važnost profesionalnog usmjeravanja, Info dan će okupiti predstavnike EU mreža i inicijativa, kao i praktičare iz područja profesionalnog usmjeravanja – psihologe i pedagoge osnovnih i srednjih škola – te predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te drugih relevantnih institucija.

 

Cilj ovogodišnjeg Info dana je razvijanje svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja kao ključne komponente modernih obrazovnih sustava s posebnim naglaskom na specifične potrebe tzv. „milenijske generacije“ i „generacije Z“.

 

Sudionici Info dana imat će priliku čuti mišljenja stručnjaka u zanimljivoj panel raspravi, saznati više o uslugama mreža i inicijativa programa Erasmus+ kroz prezentacije i razgovore s primjerima dobre prakse te sudjelovati na praktičnim radionicama s naglaskom na uslugama mreža i inicijativa povezanih sa specifičnim potrebama generacije Z i milenijske generacije. Sudionici će također imati priliku informirati se, postavljati pitanja, steći nova i korisna poznanstva, razmijeniti iskustva s kolegama te dobiti nove ideje vezano za provedbu profesionalnog usmjeravanja u školama.

 

Nacrt programa događanja možete preuzeti ovdje, a opis radionica dostupan je ovdje.

 

Prijava se odvija isključivo putem sljedećeg prijavnog obrasca. Rok za prijavu je od utorka, 11. rujna 2018. do srijede, 19. rujna 2018. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane sudionicima 20. rujna 2018., a prijave na radionice vršit će se od 20. do 23. rujna 2018.

 

Radujemo se Vašim prijavama i vidimo se u HUB-u!

 

Kontakt:

Mia Trcol

tel  +385 (0)1 5497 898

fax +385 (0)1 5005 699

euroguidance@mobilnost.hr 

datum objave: 10.09.2018.