Informativni dan: Mogućnosti za doktorande i postdoktorande u okviru europskih programa mobilnosti

Agencija za mobilnost i programe EU s ciljem upoznavanja sudionika i potencijalnih korisnika s mogućnostima akademske mobilnosti u okviru novog programskog razdoblja 2021. do 2027. godine, organizira informativni dan posvećen mogućnostima mobilnosti kroz međunarodne programe mobilnosti za doktorande i postdoktorske projekte.

 

Informativni dan „Mogućnosti za doktorande i postdoktorande u okviru europskih programa mobilnosti“ održat će se u online izdanju u petak, 14. svibnja 2021. godine s početkom u 9.50 sati putem Zoom platforme.

 

U prvom dijelu informativnog dana predstavit će se mogućnosti i novosti u okviru programa Erasmus+, Bilateralnog programa akademske mobilnosti i bilateralnih stipendija te CEEPUS-a, dok će se u drugom dijelu predstaviti mogućnosti za doktorande i postdoktorande putem Marie Skłodowska-Curie aktivnosti, EURAXESS Jobs and Funding portal te EURAXESS alati za razvoj karijere istraživača.

Više informacija o sadržaju info dana možete naći u programu rada.

 

Informativni dan: Mogućnosti za doktorande i postdoktorande u okviru europskih programa mobilnosti - Slika 1

 

Informativni dan namijenjen je studentima, mladim istraživačima (doktorandima) i postdoktorandima, predstavnicima ureda za projekte ili međunarodnu suradnju fakulteta ili sveučilišta te ostalom znanstvenom te znanstvenom-nastavnom osoblju zainteresiranom za međunarodne projekte.

 

„Novo programsko razdoblje, kako Erasmus + programa, tako i programa Obzor Europa otvara dodatne mogućnosti akademske mobilnosti, za studente i za istraživače. Ovim informativnim danom želja nam je predstaviti novosti u okviru programa Erasmus+, Bilateralnog programa akademske mobilnosti, programa CEEPUS te Marie Skłodowska-Curie aktivnosti Obzor Europa programa. Upravo navedeni programi međusobno se nadopunjuju kako bi zainteresiranim korisnicima dali mogućnost međunarodne mobilnosti u svim fazama karijere“, rekla je Sandra Vidović, viša stručna savjetnica u Odjelu za EURAXESS i horizontalna područja Okvirnih programa EU Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijave su otvorene do srijede, 12. svibnja 2021. do 16.00 sati.

 

Više informacija o prijavi (u izborniku pod događanje potrebno je odabrati naziv informativnog dana).

 

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail adresu sandra.vidovic@mobilnost.hr.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

datum objave: 30.04.2021.