Informativni dan: MSCA Doktorske mreže, 25. svibnja 2021.

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru promocije novog Obzor Europa programa te pripadajućih MSCA projekata organizira promociju nadolazećeg natječaja za Doktorske mreže, odnosno bivše Mreže za inovativno osposobljavanje. 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na online informativni dan MSCA Doktorske mreže koji će se održati u utorak 25. svibnja 2021. od 9.30 do 13.00 sati putem Zoom platforme. Informativni dan će se održati na engleskom jeziku. Pogledajte preliminarni program.

 

Informativni dan: MSCA Doktorske mreže, 25. svibnja 2021. - Slika 1

 

Cilj informativnog dana je upoznavanje sudionika s novim pravilima natječaja Doktorskih mreža te mogućnostima koje se nude hrvatskim sudionicima u okviru MSCA konzorcijskih projekata. Informativni dan prvenstveno je namijenjen iskusnim istraživačima, potencijalnim mentorima, voditeljima projektnih timova, administrativnom osoblju uključenom u postupak pisanja i prijave projektnih prijedloga, ali i drugim predstavnicima znanstvenih organizacija i istraživačkih centara kao i zainteresiranim predstavnicima industrije i privatnog sektora. 

 

Mogućnosti Doktorskih mreža predstaviti će gospodin Ivan Scannapiecoro, predstavnik Izvršne agencije za istraživanje. Primjeri dobre prakse s aspekta organizacija koje prijavljuju ali i istraživača koji sudjeluju, prezentirati će postupak pisanja projekta, uključivanja u konzorcije, provođenja projekata. Dr.sc. Hrvoje Kušić zajedno s mladim istraživačima prezentirati će provedbu Nowelties projekta, dok će dr.sc. Fabio Franchini prezentirati provedbu MOQS projekta. 
Dodatno, na informativnom danu, Ivan Makovec predstavit će EURAXESS alate za razvoj karijere te će Sandra Vidović predstavit MSCA Smjernice za mentoriranje te praktične savijete za pisanje projektnih prijedloga. Na kraju informativnog dana prezentirat će se sudjelovanje hrvatskih organizacija i istraživača u MSCA ITN projektima u okviru Obzor 2020. programa te potporu nacionalnih osoba za kontakt hrvatskim potencijalnim i postojećim korisnicima. 

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijave su otvorene do nedjelje 23. svibnja 2021. (pod događanje potrebno je odabrati MSCA Doktorske mreže).

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail adresu sandra.vidovic@mobilnost.hr.

datum objave: 18.05.2021.