Informativni dan u Šibeniku: Kako razvijati karijeru uz pomoć alata EU, 13. ožujka 2015.

Događanje Informacijskog centra Europe Direct Šibenik o uslugama europskih inicijativa Europass, Euroguidance i Eurodesk te Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK Šibenik

 

Informacijski centar Europe Direct Šibenik organizira Informativni dan o uslugama europskih inicijativa Europass, Euroguidance i Eurodesk te Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK Šibenik koji će se održati u petak, 13. ožujka 2015. u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika s početkom u 9:30.

 

Cilj Informativnog dana je predstaviti mogućnosti koje spomenute inicijative i ustanove nude osobama na tržištu rada, prije svega tražiteljima posla te učenicima i studentima na različitim obrazovnim razinama. Navedene inicijative ujedno potiču mobilnost mladih kao sredstvo koje doprinosi njihovu osobnom razvoju te jačanju njihove zapošljivosti. Također, upućuju i savjetuju građane o EU politikama, pružaju informacije o mogućnostima ostvarivanja mobilnosti, pomažu im u predstavljanju te jasnom i vjerodostojnom bilježenju osobnih, obrazovnih i profesionalnih postignuća u nacionalnom i europskom kontekstu.

 

Na događanju ćete imati prilike saznati više o:

  • podršci cjeloživotnom razvoju karijere koju pružaju EU inicijative i CISOK Šibenik
  • profesionalnom usmjeravanju
  • učinkovitom predstavljanju poslodavcima putem Europass životopisa
  • nacionalnoj i međunarodnoj mobilnosti mladih u svrhu razvoja i učenja

 

Posebno skrećemo pozornost na dvije radionice "Izradite Europass životopis, jezičnu putovnicu i Europsku mapu vještina" i "Moj profesionalni identitet" 

koje će se održati u drugom dijelu događanja, a na kojima će sudionici moći detaljnije upoznati alate i tehnike koji će im pomoći u razvoju karijere te im pružiti nova znanja i vještine u procesu traženja zaposlenja.

 

Za sudjelovanje na Informativnom događanju prijaviti se možete najkasnije do srijede 11. ožujka isključivo putem ovog prijavnog obrasca. Program događanja dostupan je na poveznici.

datum objave: 09.02.2015.