HOME / Novosti /
Međunarodni volonteri u školama: zašto i kako?

Međunarodni volonteri u školama: zašto i kako?

Na informativnom danu „Međunarodni volonteri u školama: zašto i kako?“ u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije 24. siječnja u Zagrebu su predstavljene dobrobiti koje EU program Europske snage solidarnosti donosi odgojno-obrazovnom sustavu. Pedesetak predstavnika hrvatskih škola i organizacija na događaju je imalo priliku dobiti relevantne informacije o načinu na koji model volontiranja kroz program Europske snage solidarnosti mogu primijeniti u svojim institucijama.

 

Radi prethodnog sustava akreditiranja postotak ugovorenosti projekata u 2019. godini bio je gotovo 100 posto za područje volontiranja, a za 2020. godinu školama i organizacijama iz Hrvatske na raspolaganju je više od milijun i pol eura. No, tajnu uspjeha programa Unije, posebice programa Erasmus+ i programa Europske snage solidarnosti, čini sustav potpore volonterima i volonterskim organizacijama. Bez sustava potpore nijedan program ne može biti uspješan, naglasila je u pozdravnom govoru Sanja Posavec, pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

 

U dijelu programa pod nazivom Inspiracijski Café, u opuštenoj atmosferi, sudionici su mogli razgovarati s uspješnim korisnicima programa i razgledati štandove sa zanimljivim, opipljivim rezultatima njihovih projekata, odnosno aktivnosti koje međunarodni volonteri provode u školama. Među njima je bila i Patrycja Pieniazek, Poljakinja koja je prije nekoliko godina došla volontirati u udrugu O.A.Z.A. iz Zagreba i ovdje ostala. O tome kako volontiranje pozitivno utječe na zdravlje i karijeru pročitajte u njezinoj priči na poveznici.

 

 

Informativni dan je bio i izvrsna prilika za sve potencijalne korisnike programa Europske snage solidarnosti da doznaju iz prve ruke kako se uključiti u program, ali i dobiju svoju dozu inspiracije i odvaže se u avanturu međunarodnog volontiranja!

 

Više informacija o programu dostupno je na stranici europskesnagesolidarnosti.hr.

datum objave: 24.01.2020.