Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade COMET i ELL

7. studenoga, 2019. - Godišnja eTwinning konferencija pod nazivom eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti održana je u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU. Sudjelovalo je oko 200 odgojno-obrazovnih djelatnika, a prvi put konferencija je usmjerena na početnike u korištenju eTwinninga- online platforme za djelatnike u školama i vrtićima putem koje mogu surađivati, komunicirati, razvijati projekte, ali i vlastite digitalne kompetencije.

 

Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade COMET i ELL - Slika 1

 

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj napomenula je da je Hrvatska jedina zemlja koja ima eTwinning projekte uvrštene u Pravilnik o napredovanju te dodala kako se time iskazuje poštovanje prema odgojno-obrazovnim djelatnicima te ih se potiče na usavršavanje.

eTwinning je vrlo aktivna i rastuća zajednica koja broji gotovo 12.000 odgojno-obrazovnih djelatnika, a 79 ustanova nosi oznaku eTwinning škole

 

Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade COMET i ELL - Slika 2

 

Nositeljima oznake eTwinning škole dodatni bodovi za Erasmus+ projekte Školska partnerstva

 

U okviru natječaja za program Erasmus+ 2020. od sada se otvaraju posebne mogućnosti za eTwinning škole. Prilikom prijave projekata u okviru aktivnosti Školska partnerstva nosioci oznake eTwinning škole dobit će dodatne bodove, poručila je ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović i pozvala škole da se prijave na natječaj za dobivanje oznake koju dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinningu u Bruxellesu.

"eTwinning je prilikom planiranja Erasmus+ projekata središnje mjesto za pronalaženje projektnih partnera i mogućnosti za stručna usavršavanja djelatnika odgojno-obrazovnih ustanova. Tijekom provedbe Erasmus+ projekata eTwinning omogućuje komunikaciju i razmjenu sadržaja među partnerima, te sadrži korisne alate za evaluaciju aktivnosti i diseminaciju rezultata." rekla je ravnateljica Gladović.

Tijekom godišnje konferencije održane su i radionice na kojima su se polaznici imali priliku upoznati s mogućnostima eTwinninga i digitalnim alatima integriranima u platformu. Dodijeljene su nacionalne COMET nagrade za najbolje eTwinning projekte u protekloj školskoj godini te nagrade Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika.

Nagradu COMET osvojili su Dječji vrtić Matija Gubec iz Zagreba za projekt Minibeasts, Osnovna škola Zlatar Bistrica za projekt Let's meet at the crossroads of Europe, Osnovna škola Otona Ivekovića iz Zagreba za projekt SWOT Scouts. Nagrađen je i projekt Statistika naša svagdašnja Srednje škole Markantuna de Dominisa s Raba, te projekt Inspired by Nature Srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša.

 

Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade COMET i ELL - Slika 3

 

Nagrade Europska oznaka jezika dodijeljene su Osnovnoj školi Odra, Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik i Srednjoj školi Ban Josip Jelačić iz Zaprešića.

 

Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade COMET i ELL - Slika 4

datum objave: 07.11.2019.