HOME / Novosti /
Na radionici u Rovinju strukovnjaci se informirali o Erasmusu i ECVET-u

Na radionici u Rovinju strukovnjaci se informirali o Erasmusu i ECVET-u

Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je 9. prosinca 2019. u Multimedijalnom centru Grada Rovinja Erasmus+ regionalnu radionicu za pisanje projektnih prijedloga u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i radionicu za primjenu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) radi pripreme za Erasmus+ natječaj za 2020. godinu.


ECVET je efikasan način povećanja učeničke konkurentnosti na tržištu rada

Na regionalnoj radionici sudjelovalo je 28 sudionika - djelatnika strukovnih škola iz Rovinja, Pule, Poreča, Labina, Pazina, Crikvenice, Rijeke, Zagreba, Duge Rese i Našica.

 

Polaznici su na radionici dobili informacije o Ključnoj aktivnosti 1 odnosno projektima mobilnosti u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, smjernice i savjete za popunjavanje prijavnog obrasca, s posebnim osvrtom na Europski razvojni plan i učinak projekta, te su kroz praktični rad dobili korisne informacije za uspješno podnošenje projektnog prijedloga na natječaju za 2020. godinu.

 

Također je predstavljen ECVET, ključni alat za priznavanje, prijenos i prikupljanje ishoda učenja stečenih u inozemstvu. Budući da se ovaj alat pokazao kao efikasan način povećanja učeničke konkurentnosti na tržištu rada, u brzorastuću ECVET zajednicu u Hrvatskoj trenutno je uključeno preko 70 škola. Prema podacima sa zadnjeg natječaja 2019. godine čak 73% odobrenih projekata planira koristiti ovaj europski alat.

 

Program radionice kao i materijali (prezentacije) dostupni su na ovoj poveznici.

datum objave: 12.12.2019.