Nove jesenske online radionice Euroguidance centra

Euroguidance centar poziva vas da tijekom jeseni sudjelujete na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj školi! 

 

Online radionica: „Upoznavanje karakteristika učenika u okviru profesionalnog usmjeravanja: Što kada nam nisu dostupni testovi i upitnici?“; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnim školama

Termin: moguće je izabrati između dva ponuđena termina, srijeda iili četvrtak | 21. ili 22. listopada 2020.| 13:00 – 14:30 (*s obzirom da se radi o istovjetnim radionicama, neće biti moguće prijaviti se na oba termina)

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do 19., odn. 20. listopada 2020. u 10 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

 

Opis: Glavni cilj profesionalnog usmjeravanja je odabir zanimanja koje učenicima odgovarati po svojim obilježjima, u kojem će biti uspješni i koje će ih činiti zadovoljnima. Kako bi to ostvarili, trebamo im pomoći da bolje upoznaju sebe i svoje karakteristike. Najbolji alat pomoću kojeg možemo procijeniti karakteristike učenika u postupku profesionalnog usmjeravanja su psihologijski testovi i upitnici. Međutim, što kada nam ti mjerni instrumenti nisu dostupni? Na ovom webinaru ćemo se upoznati s ulogom sposobnosti, ličnosti, vrijednosti i interesa u odabiru zanimanja. Kroz rad na vlastitom primjeru i različite vježbe, polaznici će se upoznati s alternativnim načinima ispitivanja ovih karakteristika. Također, kroz grupnu raspravu polaznici će moći dobiti uvid u prakse drugih stručnih suradnika. Edukacija je namijenjena stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj školi.

 

Prijave na radionice odvijat će se isključivo putem sustava EMA u okviru CARNET-ovog projekta e-Škole. Rok za prijavu je 19., od. 20. listopada 2020. u 10 sati. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava uz detaljne informacije o sudjelovanju bit će poslane najkasnije 20. listopada 2020. na e-mail adrese registrirane u sustavu EMA (skole.hr).

 

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska - europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačicama s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

 

Kontakt: Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe Europske unije

telefon: 01/ 5497 898

e-mail: euroguidance@mobilnost.hr

datum objave: 14.10.2020.