Obilježite s nama Dane Erasmusa 2021.!

Odbrojavanje je počelo- najveća proslava uspjeha programa Erasmus+ održat će se od 14. do 16. listopada 2021. Svi korisnici programa Erasmus+ pozvani su da organiziraju događanja i na taj način sudjeluju u obilježavanju 5. po redu manifestacije koja se održava u cijelom svijetu. Prilika je to korisnicima da predstave svoja iskustva i pokažu rezultate te učinke projekata na sudionike i njihovu okolinu. Obilježavanje Dana Erasmusa dobar je format diseminacije koja je važan kriterij uspješnosti projekata, njihove održivosti i opravdanosti ulaganja sredstava EU. Neke ustanove i organizacije već su isplanirale svoje događaje i upisale ih na mapu događanja. Pozivamo i ostale korisnike programa Erasmus+ da se uključe!

 

mapa događaja

 

Ovogodišnja događanja dijelom online, a dijelom u fizičkom obliku

 

Prema do sada registriranim događajima na svjetskoj karti Dani Erasmusa će se obilježavati kroz prezentacije, predavanja, izložbe, radionice, okrugle stolove... Dio događanja održat će se u fizičkom obliku, a dio online, dok su za neke planirana oba formata.

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante iz Rijeke, iskusan je Erasmus+ korisnik te će Erasmus dane iskoristiti za promociju svojih aktivnosti i projekata. Održat će nekoliko kratkih radionica na projektne teme. Osim što će na taj način infomirati građane o mogućnostima programa Erasmus+, širit će dalje učinke i rezultate projekata.

 

Udruga LUMEN održat će na Otoku Mladosti u Ludbregu radionicu "ERASMUS+ Empower Art". Bit će to završna aktivnost u okviru projekta razmjene 36 mladih iz 6 država "mPowerArt"  – Hrvatske, Srbije, Njemačke, Latvije, Turske i Grčke. Sudionici projekta će zajedno s učenicima srednje škole, lokalnim umjetnicima i volonterima tijekom Erasmus dana street art radionicom promovirati uključivost osoba smanjenih mogućnosti.

Udruga Lumen

 

Moguće je prijaviti i više aktivnosti odnosno događanja. Udruga za prevenciju stigmatizacije i edukaciju teatrom – UPSET predstavit će projekt CRAFT:IN kojem je cilj povećanje kompetencija edukatora u području obrazovanja odraslih smanjenih mogućnosti te zapošljivost i socijalnu uključenost tih skupina građana. Online prezentacijom predstavit će projekt široj populaciji i medijima. Također će predstaviti "Urban Survival Kits"- transnacionalnu inicijativu za učenje koja istražuje kako se odrasle osobe s invaliditetom mogu podržati u njihovoj kreativnosti.

 

Centar za kulturu Trešnjevka u Zagrebu organizira online predstavljanje četiriju aktivnih strateških partnerstava usmjerenih na razmjenu koja kombiniraju performativnu umjetnost i neformalno obrazovanje u cilju podizanja kompetencija odgajatelja, mogućnosti zapošljavanja i socijalne uključenosti različitih marginaliziranih skupina (osobe s invaliditetom, nezaposlena mladež). Prakse koje dijele partneri proizlaze iz različitih performativnih umjetnosti, uključujući umjetnost razvijanja projekata i predstavljanja "pitchingom".

 

Dani Erasmusa u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga odvijat će se u obliku radionice za osnovnoškolce u sklopu projekta "The Old Tortoise's Treasure Tales". Tijekom dvodnevne radionice naučit će kako izraditi dječje mekane slikovnice, a potom će radovi biti izloženi. Radionica će se održati u fizičkom i online okruženju.

U Srednjoj školi Metković održat će se izložba, okrugli stol i predavanje na temu mobilnosti koje su provedene do sada. Predviđen je online i fizički format, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

 

Tijekom Dana Erasmusa u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana u Ogulinu predstavit će projekt "Give a hand to become a friend". U projektu su sudjelovali učenici i nastavnici iz više zemalja, a ovom prilikom će predstaviti drugim učenicima i nastavnicima stečena znanja i iskustvo.

 

Pridružite se i vi! Događaje je potrebno upisati na međunarodnu kartu na službenoj mrežnoj stranici erasmusdays.eu. To je moguće učiniti do 14. listopada do 12 sati.

Za pomoć i podršku obratite nam se na e-mail pr@mobilnost.hr.

 

Erasmus days vizual

datum objave: 03.09.2021.