HOME / Novosti /
Objavljena dokumentacija u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za aktivnost Jačanje kapaciteta u području mladih (u okviru centraliziranih aktivnosti programa Erasmus+) za 2020. godinu.

Objavljena dokumentacija u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za aktivnost Jačanje kapaciteta u području mladih (u okviru centraliziranih aktivnosti programa Erasmus+) za 2020. godinu.

Objavljena je službena dokumentacija u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za aktivnost Jačanje kapaciteta u području mladih za 2020. godinu. Dokumentaciju možete pronaći na stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu.

 

Napravljene su sljedeće promjene u odnosu na Poziv za 2019. godinu:

 

  • Organizacije iz Regije 2 – Zemlje istočnog partnerstva nisu prihvatljive za sudjelovanje u Pozivu za 2020. godinu
  • Rok za prijavu projekata je 5. veljače 2020., 17:00 CET.

 

Jačanje kapaciteta u području mladih ima za cilj poticanje suradnje i razmjena u području mladih između programskih i partnerskih zemalja iz različitih regija svijeta.

 

Jačanje kapaciteta u području mladih može se provoditi kroz aktivnosti:

a) aktivnosti jačanja kapaciteta -  aktivnosti kojima se potiču dijalog o politici, suradnja, umrežavanje i razmjena prakse u području povezanom s mladima, kao što su konferencije, radionice i sastanci; velika događanja za mlade; kampanje informiranja i podizanja svijesti; razvoj alata za informiranje, komunikaciju i medije; razvoj metoda, alata i materijala za rad s mladima te kurikuluma za rad s mladima, modula za osposobljavanje i dokumentacijskih instrumenata, kao što je Youthpass; stvaranje novih načina rada s mladima i pružanje osposobljavanja i potpore, posebno preko otvorenih i fleksibilnih materijala za učenje, virtualne suradnje i otvorenih obrazovnih sadržaja.

b) aktivnosti mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja: razmjene mladih, volonterske aktivnosti, mobilnost osoba koje rade s mladima

 

Natječaj je centraliziran, što znači da za provedbu natječaja nije zadužena hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU, već EACEA -  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu u Bruxellesu.

 

Projektne prijave predaju se online.

 

Za više informacija pogledajte:

datum objave: 30.12.2019.