HOME / Novosti /
Održana online radionica „Međunarodna mobilnost učenika u kontekstu ECVET-a“

Održana online radionica „Međunarodna mobilnost učenika u kontekstu ECVET-a“

Zagreb, 9. lipnja 2020. - U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije održana je online radionica Međunarodna mobilnost učenika u kontekstu ECVET-a na kojoj je sudjelovalo 28 polaznika iz 15-ak strukovnih škola iz cijele Hrvatske. Na trosatnoj radionici sudionici su upoznati s prednostima ECVET-a, europskog alata za priznavanje znanja i vještina koje učenici strukovnih škola stječu tijekom međunarodnih mobilnosti.


Online radionica o ECVET-u

ECVET pomaže strukovnim školama u planiranju i provedbi međunarodnih mobilnosti u okviru programa Erasmus+. Također im olakšava priznavanje znanja i vještina koje učenici strukovnih škola stječu tijekom stučne prakse i boravka u inozemstvu, ali i provedbu međunarodnih projekata, osiguravajući im dodanu vrijednost i kvalitetu.

 

Nastavnike i projektne koordinatore strukovnih škola kroz radioničke blokove vodili su članovi hrvatske Radne skupine stručnjaka za ECVET: Nino Buić i Tamara Hudolin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ivica Matić iz Škole za medicinske sestre Mlinarska i Josip Luša iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Kao primjer dobre prakse prezentaciju je održala Eleonora Rupić, profesorica i projektna koordinatorica iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik. Ta škola već dugi niz godina uspješno provodi projekte u okviru programa Erasmus+, nositelji su Erasmus+ povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, ECVET primjenjuju od 2017., a 2019. godine pobijedili su na natječaju za izbor projekta s najuspješnijom primjenom ECVET-a.

 

U Hrvatskoj je ECVET od početka provedbe programa Erasmus+ primijenilo više od 70 strukovnih škola, a Radna skupina stručnjaka za ECVET je održala 40-ak radionica kojima je prisustvovalo više od 1100 sudionika. Više informacija o ECVET-u u Hrvatskoj dostupno je na mrežnoj stranici ECVET.

 

datum objave: 10.06.2020.