Održana radionica „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za MSCA Postdoktorsku stipendiju“

U okviru otvorenog natječaja za MSCA Postoktorske stipendije, Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) organizirala je 20. srpnja 2021. godine jednodnevnu online radionicu pod nazivom „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za MSCA Postdoktorsku stipendiju“.

 

online radionica Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za MSCA Postdoktorsku stipendiju

 

Na radionici, koja je bila namijenjena postdoktorskim istraživačima koji namjeravaju prijaviti MSCA Postdoktorsku stipendiju 2021. godine, kao i administrativnom osoblju koje je uključeno u izradu MSCA projektnog prijedloga, sudjelovalo je 15 sudionika. Cilj radionice bio je povećati stopu uspješnosti hrvatskih prijavitelja u ovom prestižnom europskom programu financiranja znanstvenog istraživanja, koji je dio programa Obzor Europa, te pružiti praktične savjete pri izradi projektnih prijedloga.

 

Nastavno na radionicu, AMPEU je, u suradnji s hrvatskim ogrankom Marie Curie Alumni Associationom, organizirala je 21. srpnja 2021. online okrugli stol „Moje Marie Curie postdoc iskustvo“.

Na okruglom stolu dr.sc. Katarina Trajaković (Medils), dr.sc. Tomislav Stojanov (University of Nottingham) te dr.sc. Andrea Bracco (Institut Ruđer Bošković) predstavili su svoja praktična iskustva, kako u pisanju tako i u prijavi i implementaciji MSCA Postdoktorskih stipendija. Na okruglom stolu, koji je bio namijenjen doktorandima te postdoktorskim istraživačima koji su zainteresirani za razvoj karijere putem Marie Sklodowska-Curie akcija, sudjelovalo je preko 30 sudionika.

Natječaj za Postdoktorske stipendije za 2021. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija otvoren je do 12. listopada 2021. godine. Ove stipendije su namijenjene istraživačima s doktoratom, s ciljem jačanja kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu, međusektorsku i međudisciplinarnu mobilnost. U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za Postdoktorske stipendije u 2021. godini izdvojeno je 242 milijuna eura.

 

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnim osobama za kontakt na mail sandra.vidovic@mobilnost.hr te ivan.makovec@mobilnost.hr

datum objave: 23.07.2021.