Održana radionica Korištenje ISVU-u u evidenciji studentske mobilnosti

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa SRCE-em održala je 17.3.2021. radionicu korištenja ISVU-a u evidenciji studentskih mobilnosti. Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU) koristi 111 hrvatskih visokih učilišta. Cilj radionice bio je umrežavanje djelatnika visokih učilišta i razmjena iskustava te povezivanje relevantnih dionika kako bi se ISVU bolje prilagodio potrebama ustanova i kako bi se otklonile administrativne poteškoće prilikom korištenja ISVU-a u bilježenju studentskih mobilnosti. Radionicu je pratilo preko 160 sudionika: Erasmus koordinatori, ECTS i ISVU koordinatori, djelatnici ureda za međunarodnu suradnju, djelatnici studentskih službi, predstavnici SRCE-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

 

Gospođa Dubravka Lelas iz SRCE-a prezentirala je tehničke mogućnosti evidencije mobilnosti studenata u ISVU s naglaskom na najčešće nedoumice i potrebne preduvjete. Za više informacija, korisnici ISVU sustava mogu konzultirati upute dostupne na njihovoj službenoj stranici ili pogledati snimku webinara Evidencija mobilnosti studenata.

 

Primjenu evidencije mobilnosti u ISVU-u u praksi prema fazama mobilnosti za dolazne i odlazne studente prikazala je izv. prof. dr. sc. Ljiljana Brkić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Isto tako, profesorica Brkić je istaknula primjere dobre prakse u priznavanju mobilnosti. Sudionike su najviše zanimale teme izdavanja i korištenja OIB-a u evidenciji dolaznih mobilnosti te pitanje subvencionirane studentske prehrane tijekom mobilnosti. 

 

 

datum objave: 19.03.2021.