Održana virtualna antistress radionica za korisnike

Pod geslom Zajedno smo jači Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) pokrenula je niz tematskih predavanja za korisnike programa Erasmus+ kako bi im olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima. „Primjena mindfulness tehnika za uspješnije nošenje sa stresom“ prvo je od šest predviđenih online predavanja za korisnike koje je u petak, 9. listopada 2020. održala izv.prof.dr.sc. Josipa Mihić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU-a na virtualnoj antistres radionici za korisnike

Predstavnici AMPEU na virtualnoj antistres radionici za korisnike

Na događaju, koji se sastojao od predavanja i praktičnih vježbi, sudjelovali su odgojitelji, učitelji, nastavnici, ravnatelji te koordinatori Erasmus+ projekata u području općeg, strukovnog, visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih.

 

Više od 200 sudionika ove virtualne radionice pod mentorstvom profesorice Mihić upoznalo je osnovna načela prakse usredotočene svjesnosti (mindfulness prakse) i rezultate znanstvenih istraživanja o učincima koje primjena ove prakse može imati u zaštiti mentalnog zdravlja.

 

Na radionici su također pojašnjeni kognitivni i fiziološki mehanizmi koji pridonose pojavi stresa i neugodnih emocionalnih stanja. Kroz iskustvene vježbe i jednostavne  mindfulness meditacije sudionici su dobili koristan alat koji će im pomoći u nošenju sa stresom i regulacijom emocija, kako u radnom okruženju tako i u privatnom životu.

 

datum objave: 09.10.2020.