HOME / Novosti /
Početni sastanak za korisnike KA1, KA2 i KA3 projekata u području mladi

Početni sastanak za korisnike KA1, KA2 i KA3 projekata u području mladi

Zagreb, 10. rujna 2019. - Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) održala je početni sastanak za korisnike programa Erasmus+ iz područja mladih, Ključne aktivnosti 1 - Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih (KA1); Strateška partnerstva (KA2) i projekte u okviru Dijaloga s mladima (KA3), kojima su odobreni projekti pristigli na drugi rok, 30. travnja 2019. godine.

 


Veliki interes korisnika za programe Erasmus+ iz područja mladih

AMPEU je na drugom roku zaprimila ukupno 77 prijava, od kojih je zeleno svjetlo dobilo njih 27. 

Sektorsko područje Mladi - 2. rok Broj prijava Prihvaćeno financiranje
K1 57 20
K2 14 3
K3 6 4
Ukupno: 77 27

 

Ukupno je za financiranje navedenih projekata odobreno preko 1,1 milijun eura.

 

Djelatnici Agencije pružili su korisnicima važne informacije i objasnili daljnje korake nužne za uspješnu provedbu projekata. Održane su prezentacije o ugovornim pravilima, financijskim aspektima provođenja projekata te kvalitativnoj provedbi projekata prije, tijekom i poslije ugovorenih aktivnosti.

 

Silvestar Petrov, predsjednik udruge Prizma, otkrio je korisnicima KA1 projekata korisne informacije o povećanju razine kvalitete mobilnosti – te ih upoznao s alatom Quality Mobility App i Priručnikom o kvaliteti mobilnosti u svrhu učenja.

 

U otvorenoj interakciji s agentima i iskusnim korisnicima sudionici sastanka su dobili odgovore i korisne savjete u cilju čim kvalitetnije provedbe budućih aktivnosti.

datum objave: 10.09.2019.