HOME / Novosti /
Podrška razvoju inkluzivnih projekata unutar programa Europske snage solidarnosti

Podrška razvoju inkluzivnih projekata unutar programa Europske snage solidarnosti

Međunarodni NET trening pod nazivom Inclusive ESC II održao se od 2. do 6. prosinca u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU. Cilj  treninga bio je potaknuti i podržati razvoj inkluzivnih projekata u okviru programa Europske snage solidarnosti te razmijeniti dobre prakse između iskusnih organizacija i onih koji se tek uključuju u program. U aktivnostima, održanima uz podršku i gostovanja slovenske, švedske i švicarske nacionalne agencije, uključilo se 30 sudionika iz 13 europskih zemalja.

 

 

Zahvaljujući ovom treningu sudionici su dobili priliku upoznati se s radom i interesima europskih organizacija različitih profila, ali i razmjenom ideja inspirirati se za zajedničke inkluzivne projekte i izgradnju kvalitetnih partnerstava.

 

 

Trening je bio namijenjen predstavnicima organizacija zainteresiranih za inkluzivne volonterske projekte u programu Europske snage solidarnosti (ESS), prije svega organizacijama koje nemaju iskustva, ali i onim organizacijama koje su već provele projekte mobilnosti ili u programu ESS ili Erasmus+.

 

Programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti promiču inkluzivnost, odnosno uključivanje osoba s manje mogućnosti u različite društvene aktivnosti.

datum objave: 06.12.2019.