Potpora nacionalne službe za potporu eTwinningu u provedbi nastave na daljinu

Nacionalna služba za potporu eTwinningu pokrenula je niz aktivnosti kako bi učiteljima i nastavnicima osigurala potporu tijekom provođenja nastave na daljinu.

Inicijativu za pokretanjem eTwinningLive grupe eTwinning HR_ambasadori  podržali su eTwinning ambasadori koji i moderiraju sadržaj grupe. U grupi su svim eTwinnerima dostupne upute za korištenje digitalnih platformi, radni materijali te web alati koji se mogu koristiti u nastavi. Nadalje, u grupi su dostupni projektni i video materijali kao dodatna podrška u odgojno-obrazovnom procesu.

Platforma eTwinning koristi se kao fakultativna platforma za provođenje nastave na daljinu s mogućnošću korištenja ugrađenih web alata, dijeljenja materijala, umrežavanja te održavanja videokonferencija u virtualnim učionicama u kojima mogu sudjelovati i učenici.

 

Osim doprinosa radu eTwinningLive grupe, eTwinning ambasadori održavat će i druge aktivnosti poput webinara, TeachMeet susreta i Q&A webinara u kojima će (i) u suradnji sa stručnjacima iz svih područja biti dostupni eTwinnerima kao pomoć i potpora u provođenju nastave na daljinu. Webinare je moguće pratiti putem platforme eTwinning live, a raspored održavanja objavit ćemo naknadno.

 

Prvi u nizu webinara održan je u petak 3. travnja 2020. na temu nastave na daljinu u području strukovnog obrazovanja. Na webinaru su predstavljeni web alati koji se, iz iskustva ambasadora u provedbi eTwinning projekata, mogu koristiti u nastavi na daljinu. Sudionici su upućeni kako kreirati sadržaj i učionicu te kako pratiti rad i aktivnost učenika u web alatu LearningApps. Na primjeru alata Glogster i Padlet pokazano je kako na učinkovit način omogućiti učenicima i nastavnicima suradnju, a kroz alat Answergarden kako doći do povratnih informacija od učenika. Svi navedeni alati zabavni su i jednostavni za korištenje, omogućuju kreativno izražavanje te suradnju učenika i nastavnika.

Nadalje, 16. travnja 2020. bit će održan webinar eTwinning u provedbi projekata školskih partnerstava na kojem će sudionici iz primjera dobre prakse saznati o mogućnostima korištenja eTwinninga u provedbi ovih projekata te posebno o mogućnostima kombiniranih mobilnosti učenika kojima je moguće zamijeniti planiranu fizičku mobilnost virtualnom. Ovo je posebno relevantno za korisnike projekata školskih partnerstava koji su u završnoj fazi provedbe projekta te se završne planirane aktivnosti mogu provesti virtualno. Webinar će biti objavljen u sustavu EMA.

 

Pozivamo zainteresirane učitelje i nastavnike da se uključe u eTwinning zajednicu registracijom na portalu www.eTwinning.net te priključe nekom od brojnih virtualnih događanja koje planiramo.

Veselimo se vašem odazivu!

 

Potpora nacionalne službe za potporu eTwinningu u provedbi nastave na daljinu - Slika 1

datum objave: 08.04.2020.