Pratite webinar i doznajte kako jednostavno implementirati Europass digitalne vjerodajnice u obrazovanje

Nakon online panela 10. svibnja, slijedi interaktivna web radionica o implementaciji Europass digitalnih vjerodajnica: „Europass Digital Credentials to Future-Proof Your Potential“ koja će se održati u četvrtak, 20. svibnja 2021. u 15 sati u organizaciji Europske komisije. Cilj radionice je zainteresiranim ustanovama predstaviti tehničke detalje ovog izuzetno korisnog alata za digitalnu transformaciju obrazovanja. 

Pratite webinar i doznajte kako jednostavno implementirati Europass digitalne vjerodajnice u obrazovanje - Slika 1

Europass digitalne vjerodajnice mogu biti brz put prema digitalnim diplomama

Europass digitalne vjerodajnice alat su Europske komisije za digitalizaciju certifikata o stečenom formalnom i neformalnom obrazovanju pojedinaca. Riječ je o dokumentu koji je unificiran za područje cijele Europe, ima jednaku pravnu vrijednost kao certifikati u papirnatom obliku, a ustanovama će omogućavati besplatno izdavanje potvrde o stečenim kvalifikacijama, poput diploma, svjedodžbi i certifikata. Dobra strana digitalnih vjerodajnica ogleda se u činjenici da ih se ne može krivotvoriti. Europass digitalna vjerodajnica je jedna od mogućnosti u okviru Europass platforme na kojoj pojedinci mogu otvoriti profil i dijeliti ga s poslodavcima prilikom traženja posla u nekoj od zemalja jednako kao i prilikom potrage za edukacijom u Hrvatskoj ili inozemstvu. Dobivenu digitalnu vjerodajnicu, kao potvrdu prethodno usvojenog znanja također je moguće dodati u vlastiti Europass profil. 

 

Sudionici će na radionici osim praktične demonstracije korištenja ovog alata, imati priliku čuti iskustva predstavnika Sveučilišta u Spltu, koje je napravilo iskorak u primjeni ovog alata na razini Europske unije postavši prva ustanova u Europi koja je u siječnju 2021. uspješno izdala čak 437 digitalnih potvrda o sudjelovanju na online međunarodnoj konferenciji Week of Innovative Regions in Europe - WIRE 2020, održane u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Splitu. 

Zbog svojeg međunarodnog karaktera, radionica će se održati na engleskom jeziku.  

Pogledajte snimku webinara!

datum objave: 18.05.2021.