Predstavljanje programa Europske unije: CERV, Kreativna Europa - Kultura i Erasmus+, 9. studenoga u Varaždinu

Ured za udruge Vlade RH, Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija i Agencija za mobilnost i programe EU,  9. studenog  2021. godine u Varaždinu će predstaviti mogućnosti financiranja kroz programe Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti, Kreativna Europa – potprogram Kultura i ERASMUS+ u financijskom razdoblju 2021.-2027.

 

Predstavljanje će se održati u kinu GAJ od 10:00 do 12:30 sati.

 

Predstavljanje programa Europske unije: CERV, Kreativna Europa - Kultura i Erasmus+, 9. studenoga u Varaždinu - Slika 1

 

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Ured za udruge Vlade RH djeluje kao kontakt točka programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti u Hrvatskoj, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje vidljivosti Programa te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata.

 

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija predstavit će program Kreativna Europa, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima. Kreativna Europa obuhvaća potprograme Kultura, MEDIA i međusektorski potprogram, a ovom prigodom predstavit će potprogram Kultura koji obuhvaća sve kulturne i kreativne sektore (osim audiovizualnog i filmskog).

 

Agencija za mobilnost i programe EU predstavit će najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, Erasmus+. Program omogućuje stjecanje novih znanja, iskustava i vještina svim generacijama - od vrtićke do starije dobi. Povećanim proračunom novi program Erasmus+ nastoji se prilagoditi globalnim izazovima kroz ključne prioritete: uključivost, digitalna transformacija te zeleni i participativni prioritet.

Obzirom da je jedan od ciljeva programa Erasmus+ poboljšanje kvalitete obrazovanja odraslih diljem Europe, tijekom predstavljanja će se iznijeti mogućnosti sudjelovanja u decentraliziranim aktivnostima Programa za sve organizacije aktivne u području (nestrukovnog) obrazovanja odraslih u novom programskom razdoblju. Predstavljanje je namijenjeno predstavnicima organizacija koje provode programe općeg (nestrukovnog) obrazovanja odraslih kao što su pučka otvorena učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih, knjižnice, muzeji, centri za kulturu, udruge ili druge srodne organizacije koja djeluje u području općeg obrazovanja odraslih.

 

Događanje se održava u suradnji s Pučkim otvorenim Učilištem u Varaždinu.

 

Pogledajte program događanja. Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo nakon prijave putem prijavnice.

 

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te će se prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje.

 

Iz svake organizacije/institucije/ustanove mogu se prijaviti najviše 2 osobe.

 

Molimo da nas u slučaju naknadne nemogućnosti dolaska obavijestite slanjem e-poruke na adresu e-pošte cerv@udruge.vlada.hr.

datum objave: 03.11.2021.