HOME / Novosti /
Predstavljeno 12 međunarodnih Erasmus+ KA2 projekata u obrazovanju odraslih i strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Predstavljeno 12 međunarodnih Erasmus+ KA2 projekata u obrazovanju odraslih i strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

U okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva ove je godine za financiranje odobreno pet od 20 prijavljenih projekata u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, dok je u području obrazovanja odraslih od 16 prijavljenih projekata kriterije za financiranje ispunilo sedam projekata te ostvarilo pravo na potporu. Riječ je o dijelu programa Erasmus+ kojim je omogućena suradnja među ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu. Korisničke su ustanove danas predstavile svoje projekte na uvodnom sastanku u Agenciji za mobilnost i programe EU te su im, među ostalim, pružene informacije o tome koje su njihove ugovorne obaveze tijekom projektnog ciklusa, a sastanak je bio i dobra prilika za umrežavanje te pitanja i odgovore.

 

 

“Pred vama je zanimljiv put na kojem ćemo vam biti na raspolaganju za pomoć i potporu”, poručila je pomoćnica ravnateljice Agencije Ljubica Petrović Baronica čestitavši odabranim korisnicima. Istaknula je da su neki od njih već dugogodišnji korisnici programa Erasmus+, ali ima i onih koji prvi put sudjeluju u KA2 aktivnostima.

 

Primjerice, Hrvatska obrtnička komora provodit će projekt Master 4.0 čija je svrha unaprjeđenje provedbe majstorskih ispita odnosno usklađivanje ispitnih pitanja s potrebama tržišta rada i uvođenje informatičkih tehnologija u provedbu. Gospodarska škola iz Čakovca koordinator je projekta International Forclift Training u okviru kojega će zajedno s kolegama iz Slovenije i Francuske razvijati program za upravljanje viličarima koji bi se primjenjivao u školama. Učilište Jantar će svojim projektom razvijati alat za učenje stranih jezika upotrebom VR tehnologije, a privatna tvrtka Stanković d.o.o. izradit će kurikulum za poboljšanje financijske pismenosti žena u dobi do 35 godina. Predstavnica udruge Roda Daniela Drandić predstavila je projekt Parenting plus u kojem će s partnerima iz Slovenije, Češke, Mađarske i Španjolske razvijati mobilnu aplikaciju i održati radionice za roditelje djece u dobi do 3 godine.

 

Pomoćnica ravnateljice Agencije Ljubica Petrović Baronica podsjetila je da je ovo bio predzadnji natječaj u ovom ciklusu programa Erasmus+ jer 2021. počinje novo programsko razdoblje. Najavila je kako će sredstva u novom sedmogodišnjem razdoblju sigurno biti veća od dosadašnjih oko 15 milijardi eura na europskoj razini te da će se nastaviti podupirati ovakvi projekti.

datum objave: 16.09.2019.