HOME / Novosti /
Prijavite se na E+ radionicu KA2 - strateška partnerstva za inovacije u području odgoja i općeg obrazovanja

Prijavite se na E+ radionicu KA2 - strateška partnerstva za inovacije u području odgoja i općeg obrazovanja

Dvodnevna Erasmus+ regionalna radionica u području odgoja i općeg obrazovanja pod nazivom „Uvod u Ključnu aktivnost 2 – Strateška partnerstva za inovacije (KA201)“ održat će se 23. i 24. siječnja u Zagrebu u prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26.

Cilj radionice je osposobljavanje sudionika za razvoj projekata za Ključnu aktivnost 2, koji se mogu prijaviti za financiranje do 24. ožujak 2020. godine.

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA?

Radionica je namijenjena prvenstveno sudionicima iz organizacija koje nemaju iskustva u pripremi projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+, ali i iskusnijim korisnicima Programa koji žele unaprijediti svoje vještine vezano za pripremu kvalitetnih projektnih prijedloga u okviru strateških partnerstva koje podržavaju inovacije u području odgoja i općeg obrazovanja.

Radi se o kompleksnom formatu koji podupire opsežan i fleksibilan niz aktivnosti za provedbu inovativne prakse koja uključuje rad na intelektualnim rezultatima, ali i promicanje razvoja i modernizacije organizacija. U tom smislu, sudjelovanje na radionici preporučuje se organizacijama koje imaju dostatne ljudske, organizacijske i administrativne kapacitete za provedbu gore opisanih projektnih aktivnosti. Također, poželjno je imati potencijalnu projektnu ideju za prijavljivanje projekta na natječaju 2020. godine.

Naime, Ključna aktivnost 2 osmišljena je kako bi poticala razvoj, prijenos i/ili provedbu inovativnih praksi te provedbu zajedničkih inicijativa kojima se promiče suradnja, suradničko učenje i razmjena iskustva na europskoj razini.

U strateškim partnerstvima koja potiču inovacije, organizacije rade na razvoju intelektualnih rezultata koji moraju zadovoljiti kvalitetom te ostvariti potencijalno značajan učinak ne samo na razini matične organizacije, već i izvan organizacija i pojedinaca koji izravno sudjeluju u projektu (npr. na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj, a po mogućnosti i europskoj razini). U tom smislu, produkti partnerstva u vidu intelektualnih rezultata trebali bi biti primjenjivi što većem broju organizacija koje bi od njih mogle imati potencijalne koristi u svome radu. 

Zainteresirane sudionike koji dolaze iz škola (vrtića, učeničkih domova), a nemaju iskustvo provedbe u partnerstvu ovog formata te ne posjeduju dostatne kapacitete za provedbu projekata koji podupiru inovativne prakse, upućuje se na format Školskih partnerstava (KA229) koji je namijenjen razmjeni dobre prakse između škola, a više informacija o ovom formatu nalazi se u Vodiču kroz program Erasmus+.

Maksimalan broj sudionika na ovoj dvodnevnoj regionalnoj radionici je 40. Poželjno je da se iz svake organizacije prijavi po dvoje sudionika, no, kako nije moguća skupna prijava registraciju obavlja svaki pojedinac zasebno. Zainteresirani prijavitelji obvezni su ishoditi odobrenje zakonskog predstavnika svoje organizacije za sudjelovanje na radionici (prihvatljivo je i usmeno odobrenje, a isto će biti obvezni potvrditi u prijavnom obrascu).

Svi sudionici prijavljuju se na radionici putem obrasca za registracijuRok za prijavu je 16. siječnja 2020. godine do kraja dana.

Potvrdu o prihvaćanju prijave elektroničkom poštom upućuje Agencija za mobilnost i programe  Europske unije. Svi prijavitelji koji su iskazali interes bit će obaviješteni o statusu njihove prijave elektroničkom poštom nekoliko dana nakon zaključenja roka za prijavu. 

Ako broj prijavljenih bude veći od 40, pri odabiru sudionika Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjelovanje će ograničiti na jednu ili dvije osobe iz iste ustanove, a u slučaju prijava više od dviju osoba iz iste ustanove bit će primljena prva ili prve dvije osobe prijavljene za radionicu.

Registrirani sudionici u obvezi su samostalno rezervirati i snositi troškove smještaja i puta ukoliko dolaze iz drugih krajeva Hrvatske.

Prihvatljivi prijavitelji su:
-organizacije (sveučilišta, znanstveni instituti, udruge, tvrtke, knjižnice, lokalne i regionalne vlasti s ulogom u obrazovanju i sl.)

- dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, učenički domovi te druge javne ustanove koje posjeduju rješenje o obavljanju djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Projekt može trajati od 12 do 36 mjeseci, a prihvatljive aktivnosti su: 1.) Kratkoročne razmjene skupina učenika (uz obaveznu pratnju); 2.) Kratkoročna zajednička osposobljavanja osoblja; 3.) Dugoročna mobilnost u svrhu aktivnosti podučavanja ili osposobljavanja; 4.) Dugoročna mobilnost učenika u svrhu školovanja; 5.) Transnacionalni projektni sastanci; 6.) Rad na intelektualnim rezultatima (najvažnija aktivnost projekta); 7.) Diseminacijska događanja.

Više informacija o radionici i programo potražite OVDJE.

datum objave: 10.01.2020.