Proučite Ispravak Vodiča kroz program Erasmus+

Europska komisija je 12. svibnja 2021. objavila 2. Ispravak Vodiča tzv. Corrigendum s vidljivim izmjenama. 

 

Ispravak sadrži promjene povezane s doplatom za pripravništvo za studente i nedavno diplomirane studente iz najudaljenijih regija i prekomorskih zemalja i teritorija EU-a (tzv. OCT) za projekte mobilnosti u okviru visokog obrazovanja. Zatim mogućnost dodatnih rokova za Partnerstva za suradnju (KA2). Također, promjena se odnosi i na tipove prihvatljivih organizacija i uvjeta prilikom organiziranja neprofitnih europskih sportskih događaja.

 

Nakon objave Corrigenduma, objavljena je i pročišćena izmijenjena verzija Vodiča kroz program Erasmus+ na engleskom jeziku. 

 

 

_______________

Ranije objavljeno

 

Europska komisija je 8. travnja 2021. objavila 1. Ispravak Vodiča kroz program Erasmus+ s vidljivim izmjenama (tzv. Corrigendum).

Ispravak sadrži promjene na stranicama 91, 104 i 118 koje su povezane s pravilima financiranja potpora za uključivanje u sklopu ključne aktivnosti 1 (KA1) za područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, odgoja i obrazovanja te obrazovanja odraslih.

Također, na stranici 187 unesena je korekcija koja se odnosi na KA2 suradnička partnerstva, sukladno kojoj će potporu za uključivanje moći dobiti organizacije  za aktivnosti koje uključuju sudionike s manje mogućnosti neovisno o tome trebaju li dodatnu potporu na temelju stvarnih troškova ili ne.

Na 178. stranici Vodiča izmjena je povezana s prijavnim kodovima u sklopu ključne aktivnosti 2 (KA2 suradnička partnerstva).

Na stranicama 279 i 280 unesene su promjene koje se tiču pravila financiranja u sklopu Aktivnosti Jean Monnet za programske zemlje.

Vodič kroz program Erasmus+ dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

 

________________

Povezane vijesti:

 

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu

 

Erasmus+ za 2021: Hrvatskoj na raspolaganju više od 28 milijuna eura

 

Novi programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti Hrvatskoj već u ovoj godini donose gotovo 30 milijuna eura

datum objave: 13.05.2021.