HOME / Novosti /
Radionica za pisanje kvalitetnih Projekata solidarnosti

Radionica za pisanje kvalitetnih Projekata solidarnosti

Zagreb, 3. ožujka 2020. - Djelatnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije održali su radionicu pisanja projekata solidarnosti za organizacije ili mlade koji rade s izbjeglicama, azilantima i migrantima. Radionica je organizirana sa svrhom pružanja potpore i savjeta za pripremu što kvalitetnijeg projektnog prijedloga.

 

Projekti solidarnosti jedan su od tri aktivnosti programa Europske snage solidarnosti, programa koji spaja mlade kako bi izgradili zajednicu koja u najvećoj mogućoj mjeri uključuje sve članove zajednice, dali podršku ranjivim skupinama i odgovorili na društvene izazove.

 

 

U uvodnom dijelu radionice sudionicima su predstavljene sve značajne karakteristike Projekata solidarnosti. To je aktivnost koju osmišljava i provodi skupina mladih, u trajanju od dva mjeseca do godinu dana, pri čemu je fokus usmjeren na lokalnu zajednicu. Također, bitno je naglasiti kako se Projekti solidarnosti temelje na solidarnosti, inkluzivnosti i doprinosu pozitivnim promjenama u zajednici.


U nastavku su sudionici u grupama raspravljali i o tome što je solidarnost i što donosi dimenziju solidarnosti u projekte, a u drugom dijelu radionice naglasak je stavljen na pisanje projekata, konkretna pravila i smjernice za razradu ideje i ispunjavanje prijavnog obrasca.

 

 

Prezentacija s radionice pisanja Projekata solidarnosti.

 

Program Europske snage solidarnosti okuplja mlade Europljane čija je želja volontirati ili raditi za opće dobro u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat te pokazuje solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju. Cilj je Europskih snaga solidarnosti omogućiti većem broju mladih da sudjeluje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje, stažiranje, zaposlenje ili projekte solidarnosti i time pridonesu dobrobiti društva i zajednice diljem Europske unije. To je instrument promicanja kohezije i solidarnosti u društvu u i izvan granica Europske unije.

 

Više informacija možete pronaći na web stranici programa: https://www.europskesnagesolidarnosti.hr/hr/

datum objave: 04.03.2020.