HOME / Novosti /
Radionice za prijavu Erasmus+ projekata u obrazovanju odraslih

Radionice za prijavu Erasmus+ projekata u obrazovanju odraslih

U Splitu, Bjelovaru i Zagrebu održane su radionice za potporu zainteresiranima za prijavu na natječaj Erasmus+ 2020. u području općeg obrazovanja odraslih. Regionalne radionice su dio redovnih aktivnosti koje Agencija provodi za potporu onima koji već imaju projektnu ideju ili koji tek razmišljaju o prijavi pa žele prikupiti potrebne informacije, kao i korisnicima koji su već stekli iskustvo ranijim prijavama. Ovogodišnje su radionice bile namijenjene početnicima, odnosno, potencijalnim korisnicima koji se prvi put susreću s programom Erasmus+ ili u njemu nemaju dovoljno iskustva. Na radionicama je sudjelovalo oko 150 predstavnika organizacija iz područja općeg obrazovanja odraslih.

 

Prva radionica održana je u Splitu 20. studenoga 2019., sljedeća u Bjelovaru dva dana kasnije, a zadnja u ovom ciklusu održana je u Zagrebu 4. prosinca 2019., U vođenju radionica i praktičnom radu na potencijalnim projektnim idejama pomogli su nam naši Erasmus+ ambasadori iz Pučkog otvorenog učilišta Zagreb Ana Majurić, prof., i doc. dr. sc. Tihomir Žiljak.  

 

Sudionici su se imali priliku upoznati s mogućnostima za područje obrazovanja odraslih u sklopu programa Erasmus+, odnosno za mobilnosti u svrhu učenja (KA1) i za strateška partnerstva – suradnju za inovacije i razmjenu dobre prakse (KA2) – s partnerima iz drugih zemalja EU-a. 

 

Predstavljeni su im primjeri dobre prakse, odnosno iskustva dosadašnjih korisnika.

Ujedno je to bila prilika za umrežavanje i upoznavanje s osobljem iz obrazovanja odraslih iz drugih ustanova sličnog profila. U okviru programa Erasmus+, u području obrazovanja odraslih, u projektima mogu sudjelovati organizacije koje nude usluge općeg, nestrukovnog obrazovanja odraslih osoba, bilo da se radi o formalnom ili neformalnom obrazovanju te informalnom učenju. Primjeri takvih ustanova su: muzeji, narodne knjižnice, pučka otvorena učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih, škole stranih jezika, udruge koje nude usluge obrazovanja odraslih, itd. Više o mogućnostima u okviru programa Erasmus+ u  području obrazovanja odraslih možete pronaći ovdje.

 

 

 

datum objave: 12.12.2019.