Razvoj digitalnih kompetencija na nacionalnoj eTwinning konferenciji

Oko 300 djelatnika dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je na online godišnjoj eTwinning konferenciji 11. studenoga 2020. u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) Sudionici konferencije bili su uglavnom odgojno-obrazovni djelatnici koji su početnici u eTwinningu - najvećoj europskoj odgojno-obrazovnoj zajednici okupljenoj na digitalnoj platformi koja omogućuje razvoj digitalnih kompetencija učenika i nastavnika kroz međunarodne projekte.

 

"Uspješan razvoj eTwinning zajednice u Hrvatskoj tijekom 13 godina možemo potkrijepiti brojkama koje hrvatsku eTwinning zajednicu čine jednom od najaktivnijih i najbrže rastućih u Europi. U ovoj je godini više od 1000 projekata, u odnosu na prošlogodišnjih petstotinjak, dobilo nacionalnu oznaku kvalitete, što je pokazatelj kontinuiranog povećanja kvalitete eTwinning projekata hrvatskih korisnika. Aktivno je više od 7.000 projekata, gotovo 15.000 odgojno-obrazovnih djelatnika i više od 2.500 odgojno-obrazovnih ustanova, od kojih njih 125 nosi oznaku eTwinning škole", istaknula je na početku konferencije ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr.sc. Antonija Gladović.  

 

Ravnateljica AMPEU Antonija Gladović

 

Ovogodišnjom konferencijom Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova cilj nam je uputiti na važnost eTwinninga u razdoblju kad sve veći broj nastavnica i nastavnika traži nova, digitalna rješenja za nove izazove današnjice. Ravnateljica Antonija Gladović podsjetila je na iznimno važnu ulogu koju je eTwinning imao nakon prelaska na online nastavu prošle školske godine. "Taj je prelazak Nacionalna služba za potporu eTwinningu u suradnji s eTwinning ambasadorima učinila lakšim i jednostavnijim zahvaljujući brojnim edukacijama koje su održane s ciljem potpore u korištenju i primjeni digitalnih alata u nastavi - od ožujka do srpnja održana su čak 42 webinara !", naglasila je ravnateljica Gladović. 

 

Dodijeljene su nacionalne nagrade COMET koje se svake godin dodjeljuju najboljim eTwinning projektima. U školskoj godini 2019./2020. dobitnici su:

 

Tijekom online konferencije prikazane su video prezentacije njihovih projekata. 

 

Videoprezentacije na konferenciji

 

Održane su i radionice na kojima su se polaznici imali priliku upoznati s osnovama i mogućnostima eTwinning platforme. U izvedbu radionica uključili su se eTwinning i Erasmus+ ambasadori, iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.

 

#eTwHR2020

 

Izlaganje na konferenciji

 

Izlaganje na konferenciji

datum objave: 11.11.2020.