Sastanci korisnika projekata Erasmus+ strateških partnerstava u području mladih

Zagreb, 24. rujna 2018. - Za korisnike projekata u sklopu programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 2 - Strateška partnerstva u području mladih, Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je uvodni sastanak u hotelu Dubrovnik. Korisnici kojima su na natječaju Erasmus+ za 2018. godinu odobrena sredstva za ovu vrstu projekata na sastanku su se pobliže upoznali sa svojim ugovornim obvezama te dobili smjernice za što kvalitetniju provedbu projekata.

 

Nakon uvodnog sastanka uslijedila je prezentacija i radionica o planiranju, praćenju i mjerenju učinka koju je održao mr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. To je bila prilika da se korisnici bolje upoznaju s mogućim razinama učinka Erasmus+ projekata (na pojedince, organizacije i sustav), nauče kako odrediti pokazatelje za mjerenje učinka svog projekta, saznaju koje izvore podataka i alate mogu koristiti za mjerenje učinka te razmijene iskustva i dobre prakse.

 

 

Za Ključnu aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih na 3. roku ove godine raspoloživo je 315.352 tisuća eura od inicijalno dostupnih 717.842, koliko je bilo na raspolaganju početkom 2018. godine. Dosad je zaprimljeno ukupno 19 prijava. Sve su bile formalno prihvatljive, a financiranje je odobreno za tri projekta koji su ostvarili 60 ili više bodova. Tim je projektima ukupno odobreno 402.137 tisuća eura bespovratne potpore.

datum objave: 25.09.2018.