Svečano potpisivanje Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza, Grad Zagreb će potpisati Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini na svečanoj ceremoniji u prostorijama Gradske skupštine u Zagrebu.

 

Rad s mladima je proces učenja i to ne samo za mlade osobe nego i za cijelo društvo koje teži uključivosti i društvenoj koheziji. Sveobuhvatni ciljevi rada s mladima navedeni su u glavnim dokumentima politike Europske unije i Vijeća Europe, dok Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini (Povelja) iz spomenutih dokumenata oblikuje jasne smjernice kako bi se uspostavila i održala kvaliteta u radu s mladima na lokalnoj razini. Najvažniji je doprinos najvećeg europskog projekta za mlade, Europe Goes Local, a riječ je o dokumentu koji predstavlja referentni okvir za svakodnevni rad s mladima te služi kao poveznica između politike i prakse rada s mladima. Projekt Europe Goes Local u Republici Hrvatskoj koordinira Agencija za mobilnost i programe EU.

 

Cilj Povelje je pridonijeti daljnjem razvoju rada s mladima na lokalnoj razini i sastoji se od načela koja trebaju usmjeravati rad s mladima te smjernica za razne aspekte rada s mladima.

 

Na svečanom potpisivanju Povelje prisutnima će se obratiti Željka Josić, dr. med., državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, gradonačelnik Grada Zagreba, g. Tomislav Tomašević, Joško Klisović, mag. iur., predsjednik Gradske Skupštine Grada Zagreba i predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba, gđa. Lucija Topolovec.

 

Svečano potpisivanje Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini može se pratiti uživo online na službenoj Facebook stranici Savjeta mladih Grada Zagreba s početkom u 10.30 sati.

datum objave: 12.08.2021.