U povodu Dana Erasmusa online izložba posvećena projektima u obrazovanju odraslih

U povodu 5. obljetnice platforme EPALE, tijekom Dana Erasmusa 15., 16. i 17. listopada 2020. u zemljama diljem Europe i online bit će prikazana izložba posvećena Erasmus projektima u području obrazovanja odraslih. Fotografije prikazuju isječke s 12 projekata provedenih u 28 europskih zemalja u području cjeloživotnog učenja, inkluzije, neformalnog obrazovanja te socijalne i solidarne ekonomije.

 

Integracija izbjeglica, upotreba novih tehnologija u poučavanju, prijenos znanja, stručnost i edukacija o porodima, obrazovna integracija zatvorenika i povećanje ekološke osviještenosti dio su tema kojima se bave projekti obuhvaćeni izložbom. U njima su sudjelovali učitelji, treneri, istraživači, akademici i volonteri diljem Europe kako bi razvili održive i uključive vještine među odraslim korisnicima.

 

Među njima su i Erasmus projekti koje su inicirale ili u kojima su sudjelovale ustanove iz Hrvatske, poput projekta "Education for a Positive Pregnancy, Birth and Postpartum (3P+)", čiji je koordinator Udruga Roda - Roditelji u akciji, projekt "Heritage Interpretation & Innovative Practices" u kojem je Grad Dubrovnik sudjelovao kao partner, projekt "WOW - Code2Confidence" u kojem je jedan od partnera Centar tehničke kulture, te VOcational Language for CAre and New Opportunities for migrants (VOLCANO) u kojem je partner Ustanova za obrazovanje odraslih Dante.

 

Fotografija s projekta Udruge Roda

 

Fotografija s projekta ustanove Dante

 

Izložba je nastala tijekom Dana Erasmusa 2019., a njezina je svrha istaknuti ulogu i pozitivan utjecaj programa Erasmus u području obrazovanja odraslih. Ove će godine prigodno njome biti obilježena i 5. obljetnica platforme EPALE. Također će poslužiti i kao inspiracija budućim korisnicima za razvoj projektnih ideja i pronalazak partnera u Europi.

datum objave: 13.10.2020.