HOME / Novosti /
Udruga Alfa Albona drugu godinu zaredom osvojila Eurodeskovu nagradu

Udruga Alfa Albona drugu godinu zaredom osvojila Eurodeskovu nagradu

Drugu godinu zaredom labinska udruga Alfa Albona dobitnica je velikog Eurodeskovog priznanja. Njihov projekt „Escape Van“, koji su organizirali u Labinu tijekom kampanje Time to Move u listopadu 2019., nagrađen je u kategoriji najkreativnije informativne aktivnosti. Podsjetimo, ista je udruga prošle godine pobijedila u kategoriji najboljeg projekta Eurodesk mreže.

 

Aktivnost Escape Van ili “Breaking the Barriers”, kao dio jednomjesečne Eurodeskove kampanje „Time to Move“ u listopadu 2019. godine, osmišljena je kao varijacija na popularnu igru escape room, u ovom slučaju u unutrašnjosti kombija. Sudionici su bili podijeljeni u timove čiji je zadatak bio u pola sata unutar kombija u pokretu zajedničkim snagama pronaći rješenja zagonetki, “osloboditi se” i spriječiti svoje “krijumčarenje”, a sve sa svrhom informiranja lokalne zajednice o mogućnostima za mlade te osvještavanja o problemima s kojima se susreću migranti, izbjeglice i tražitelji azila, ali i o ljudskim pravima.

 

 

Udruga Alfa Albona članica je Eurodeskove mreže od 2013. godine, a jedna je od 15 multiplikatora hrvatske mreže. Eurodesk je informacijski servis za mlade čija je misija mladima i osobama koje rade s mladima pružiti besplatne i kvalitetne informacije o mogućnostima i politikama za mlade s ciljem poticanja mobilnosti, učenja i usavršavanja.

 

Kako bi se naglasili kvalitetni, kreativni i uspješni projekti i multiplikatori, ali i inspirirale sve udruge koje rade s mladima, Eurodesk je 2011. godine odlučio organizirati dodjeljivanje nagrada – Eurodesk Awards. Nagrađeni projekti služe kao ogledni primjeri uspješnog rada udruge i rada s mladim osobama.

 

U 2020. godini za nagrade je prijavljeno 50 projekata iz 15 različitih zemalja, a čak je šest prijavljenih projekata bilo je iz Hrvatske. Nagrade su dodjeljivane u kategorijama projekta osnaživanja mladih (Most Empowering Information Project), najinkluzivnijeg projekta (Most Inclusive Information Project), Eurodesk mreže (Network Prize Winner) i najkreativnijeg projekta (Most Creative Information Project), u kojoj je nagradu osvojila udruga Alfa Albona.

 

Čestitamo udruzi na predanom, kvalitetnom radu i na kreativnosti koju unosi u svoje projekte te joj želimo još puno uspjeha i veselih trenutaka u budućnosti!

datum objave: 09.04.2020.