Udruga Alfa Albona drugu godinu zaredom osvojila Eurodeskovu nagradu

Drugu godinu zaredom labinska udruga Alfa Albona dobitnica je velikog Eurodeskovog priznanja. Njihov projekt „Escape Van“, koji su organizirali u Labinu tijekom kampanje Time to Move u listopadu 2019., nagrađen je u kategoriji najkreativnije informativne aktivnosti. Podsjetimo, ista je udruga prošle godine pobijedila u kategoriji najboljeg projekta Eurodesk mreže.

 

Aktivnost Escape Van ili “Breaking the Barriers”, kao dio jednomjesečne Eurodeskove kampanje „Time to Move“ u listopadu 2019. godine, osmišljena je kao varijacija na popularnu igru escape room, u ovom slučaju u unutrašnjosti kombija. Sudionici su bili podijeljeni u timove čiji je zadatak bio u pola sata unutar kombija u pokretu zajedničkim snagama pronaći rješenja zagonetki, “osloboditi se” i spriječiti svoje “krijumčarenje”, a sve sa svrhom informiranja lokalne zajednice o mogućnostima za mlade te osvještavanja o problemima s kojima se susreću migranti, izbjeglice i tražitelji azila, ali i o ljudskim pravima.

 

 

Udruga Alfa Albona članica je Eurodeskove mreže od 2013. godine, a jedna je od 15 multiplikatora hrvatske mreže. Eurodesk je informacijski servis za mlade čija je misija mladima i osobama koje rade s mladima pružiti besplatne i kvalitetne informacije o mogućnostima i politikama za mlade s ciljem poticanja mobilnosti, učenja i usavršavanja.

 

Kako bi se naglasili kvalitetni, kreativni i uspješni projekti i multiplikatori, ali i inspirirale sve udruge koje rade s mladima, Eurodesk je 2011. godine odlučio organizirati dodjeljivanje nagrada – Eurodesk Awards. Nagrađeni projekti služe kao ogledni primjeri uspješnog rada udruge i rada s mladim osobama.

 

U 2020. godini za nagrade je prijavljeno 50 projekata iz 15 različitih zemalja, a čak je šest prijavljenih projekata bilo je iz Hrvatske. Nagrade su dodjeljivane u kategorijama projekta osnaživanja mladih (Most Empowering Information Project), najinkluzivnijeg projekta (Most Inclusive Information Project), Eurodesk mreže (Network Prize Winner) i najkreativnijeg projekta (Most Creative Information Project), u kojoj je nagradu osvojila udruga Alfa Albona.

 

Čestitamo udruzi na predanom, kvalitetnom radu i na kreativnosti koju unosi u svoje projekte te joj želimo još puno uspjeha i veselih trenutaka u budućnosti!

datum objave: 09.04.2020.