Upitnik o mobilnosti u kulturnom sektoru

Partneri u projektu i-Portunus Houses objavili su upitnik o mobilnosti u kulturnom sektoru, namijenjen lokalnim hostovima te umjetnicima i kulturnim profesionalcima iz svih područja kulture i umjetnosti iz 40 zemalja Kreativne Europe te Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se dobio što širi uvid u njihove potrebe, iskustva, interese, motivacije i prioritete vezane uz transnacionalnu mobilnost.

 

Projekt i-Portunus Houses implementira, ispred Europske komisije, konzorcij koji čine Europska kulturna zaklada kao koordinator te MitOst i Zaklada "Kultura nova" posvećen ispitivanju i analizi različitih transnacionalnih grant shema za mobilnost u kulturnom sektoru. 

 

Jedna od ključnih komponenti ovog projekta je istraživanje o mobilnosti u kulturnom sektoru, a dio tog istraživanja je upitnik koji se bavi trenutnim stanjem i budućim prilikama za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca te njihovih lokalnih host-ova (organizacija ili pojedinaca).  

Upitniku se može pristupiti putem dviju poveznica, jedne namijenjene umjetnicima i kulturnim profesionalcima i druge namijenjene lokalnim host-ovima 

 

Svi sudionici se pozivaju da pristupite popunjavanju onog upitnika koji najviše odgovara njihovom statusu i radu, koji će biti otvoren i dostupan za popunjavanje do 15. srpnja 2021. 

 

Rezultati će biti javno dostupni na mrežnim stranicama projekta u 2022. godini.  

 

Više informacija o projektu, načinima prijave i potporama. 

 

Upitnik o mobilnosti u kulturnom sektoru - Slika 1

datum objave: 17.06.2021.