Zajednica praktičara u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju na EPALE platformi

Na elektroničkoj platformi za obrazovanje odraslih EPALE kreirana je zajednica europskih praktičara u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koja omogućuje umrežavanje, razmjenu ideja i sadržaja te informiranje o europskim politikama, a uz to doprinosi europskim inicijativama u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ova nova funkcionalnost platforme EPALE kreirana je u svrhu ojačavanja sektora strukovnog obrazovanja i osposobljavanja diljem Europe te pruža podršku praktičarima koji pomažu u razvoju vještina mladih i odraslih osoba neophodnih za prilagodbu tržištu rada.

 

Kad razmišljamo o tome kako naše ekonomije možemo učiniti održivijima, konkurentnijima, pravednijima i otpornijima, često se okrećemo načinima na koje naši sustavi obrazovanja i osposobljavanja pripremaju učenike razvojem transferabilnih vještina i poduzetničkog razmišljanja. Strukovno obrazovanje i osposobljavanje ima ključnu ulogu u osiguravanju primjene i relevantnosti vještina stečenih osposobljavanjem i učenjem temeljenim na radu za izazove koje nose poslovi današnjice. To se prvenstveno očituje u kontekstu izazova nastalih izbijanjem pandemije koronavirusa te u kontekstu digitalne i zelene tranzicije, kao što je to istaknuto u Preporuci Vijeća o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za održivu konkurentnost, socijalnu pravednosti i otpornost.

 

Epale vizual

 

EPALE platforma je mjesto interakcije strukovnih nastavnika, trenera, voditelja te mentora u poduzećima na kojoj je moguće umrežavati se s kolegama, razmjenjivati dobru praksu i ideje, pristupiti obrazovnim sadržajima te pružati međusobnu podršku u pronalasku konkretnih rješenja za zajedničke probleme. Europska komisija koristit će taj prostor za dijeljenje informacija i inicijativa te pristupa zanimljivim sadržajima koje će kreirati stručnjaci u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, aktualnostima koje se odnose na razvoj politika te relevantnim webinarima.

Teme će uključivati razvoj novih politika u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, zelene vještine, učenje na daljinu i sl.

 

Zainteresirani ste?

 

Ako već niste, registrirajte se na platformu EPALE i zatražite pristup Zajednici europskih praktičara u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja!

 

_____________

Pročitajte još:

Otkrijte dobrobiti članstva u online zajednici - EPALE, koja broji 86.000 članova


U povodu 5. obljetnice platforme EPALE i Dana Erasmusa održana online izložba projekata u obrazovanju odraslih

 

Podrška EPALE zajednice u situaciji uzrokovanoj pandemijom Covid-19

 

Priče EPALE zajednice: Udruga Roda tijekom koronakrize održala online trudničke tečajeve za 3000 obitelji

 

datum objave: 04.05.2021.