HOME / Novosti /
Završen natječaj Erasmus+ 2019. - ugovoreno više stotina projekata

Završen natječaj Erasmus+ 2019. - ugovoreno više stotina projekata

Na ovogodišnjem natječaju za program Erasmus+, prema do sada prikupljenim podacima, odobreno je 309 projekata čija ukupna vrijednost iznosi više od 28,5 milijuna eura. Budući da je natječaj zaključen 8. listopada 2019. S obzirom na to da je korisnicima na raspolaganju bilo više od 31 milijun eura, procjena je da ćemo i ove godine imati gotovo stopostotnu ugovorenost raspoloživih sredstava, čime Agencija za mobilnost i programe EU potvrđuje uspjehe iz prethodnih godina.

 

U području općeg predškolskog i školskog obrazovanja ugovorena su 82 projekta. Usto, ugovorena su 152 Školska partnerstva u kojima hrvatske škole sudjeluju isključivo kao partneri. U strukovnom obrazovanju i osposobljavanju ugovoreno je 60 projekata, a u obrazovanju odraslih 24. Za područje visokog obrazovanja ugovoren je 71 projekt, a za područje mladih 72.

 

Prema trenutačno dostupnim podacima, u ovogodišnjim projektima mobilnosti sudjeluje više od 9 000 osoba

 

Pred nama je posljednja godina ove generacije programa Erasmus+. Agencija za mobilnost i programe EU će nastaviti biti potpora svim zainteresiranima za sudjelovanje u ovom najuspješnijem programu Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

datum objave: 06.12.2019.