Visoko obrazovanje

Održana dvodnevna Godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja - Erasmus+, CEEPUS i Bilateralni program akademske mobilnosti

Dvodnevna Godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja - Erasmus+, CEEPUS i Bilateralni program akademske mobilnosti održana je 8. i 9. prosinca 2016. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Konferenciju je organizirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije kao dio informativne kampanje u povodu Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu radi informiranja potencijalnih korisnika i prijavitelja projekata te jačanja kvalitete programa Erasmus+, CEEPUS i Bilateralnog programa akademske mobilnosti.

 

 

 

Na konferenciji je predstavljen zajednički projekt Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje o utjecaju Programa za cjeloživotno učenje (LLP) na sudjelujuće ustanove u RH u razdoblju od 2009. do 2013. godine, kao i preporuke za unapređenje provedbe programa Erasmus+ u području visokog obrazovanja.

 

Sudionici konferencije imali su priliku poslušati primjere dobre prakse naših visokih učilišta i sudjelovati na radionicama za pisanje projektnih prijedloga. Opširnije o konferenciji možete pročitati ovdje, a na sljedećoj videosnimci pogledajte dašak atmosfere s konferencije:

 

Održan dvodnevni seminar za sveučilišne karijerne savjetnike i radionica za studente

Dvodnevni Seminar za sveučilišne karijerne savjetnike „Razvoj kompetencija za upravljanje karijerom“ održan je 1. i 2. prosinca na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Seminar su organizirali Euroguidance centar Hrvatska, koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije, i Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Svrha seminara bila je pružiti potporu karijernim centrima koji djeluju u okviru hrvatskih sveučilišta te ponuditi dobar temelj za osnivanje novih centara kroz informiranje, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse na nacionalnoj i regionalnoj razini te umrežavanje ključnih dionika – sveučilišnih karijernih savjetnika, rukovodećih osoba visokih učilišta i predstavnika ministarstava.

 

Više pročitajte ovdje.

 

Neformalni sastanak Erasmus koordinatora u Požegi

Na Veleučilištu u Požegi u petak 7. listopada održan je neformalni sastanak na kojem su sudjelovali Erasmus koordinatori i predstavnice Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Pred okupljenim studentima održana je prezentacija o mogućnostima mobilnosti za studij i stručnu praksu u inozemstvu. U neformalnom dijelu druženja organizirana je berba grožđa.

 

Više o događanju pročitajte ovdje.

 

 

Radionica za prijavu Erasmus+ aktivnosti Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju

Radionica za prijavu Erasmus+ aktivnosti Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju u organizaciji Agencije za mobilnost i programe za Europske unije održana je 21. listopada u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu. Sudionici su se imali priliku upoznati s detaljima prijavnog procesa, poslušati iskustva bivših korisnika, primjere uspješnih prijava te im je predstavljen Strateški okvir za internacionalizaciju visokog obrazovanja. 

 

Više o radionici pročitajte ovdje.

 

Održan godišnji nacionalni sastanak CEEPUS koordinatora

Godišnji nacionalni sastanak CEEPUS koordinatora održan je u suorganizaciji Nacionalnog ureda za CEEPUS i Agencije za mobilnost i programe Europske unije 10. listopada u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu. Cilj sastanka bio je unapređenje provedbe programa te priprema za akademsku godinu 2017./2018.

AMPEU na Sajmu stipendija u Zagrebu i Rijeci

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjelovala je i ove jeseni na Sajmu stipendija u Zagrebu i Rijeci. Na Sajmu u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja predstavilo se više od 80 izlagača.